Tjäna snabba pengar

Att tjäna pengar på nätet har blivit mycket populärt och många söker efter nya nischer som kan ge snabb inkomst. Här ger vi dig de bästa förslagen på hur du startar en karriär online.

Många har upptäckt internet som möjlig inkomstkälla och för den som är kreativ och driftig finns det mycket pengar att tjäna. Du behöver inte begränsa dig till ett alternativ, utan prova gärna flera. Det viktiga är att du väljer de nischer som tilltalar dig och som du tycker är kul – då blir det dubbelt nöje. Dels får du göra det du tycker om och dels tjänar du pengar på ditt intresse.

Ta kort med mobilen och tjäna pengar snabbt!

tjäna pengar med mobilen

Tillhör du dem som fotar med mobilen så fort du får möjlighet? Nu kan du utveckla kunskaperna och samtidigt tjäna på bilder och filmer du tagit med mobilen. Genom att använda tjänster som EyeEm eller Foap kan du enkelt sälja dina bilder. Dessa fungerar både som en bildbyrå, dit kunder (som magasin, företag, reklambyråer) kan vända sig för att köpa bilder eller rättigheten till en enskild bild.

Oavsett om du har Iphone eller Android så finns det en app som passar. Du behöver ladda ner en programvara och sedan har du en plattform, från vilken du laddar upp de bilder du vill sälja. När en bild säljs får du ett meddelande och kommissionen (kostnaden för förmedlingstjänsten) dras från försäljningssumman. Resterande belopp får du utbetalt – exempelvis via PayPal.

Eftersom du tar bilderna med mobilkameran och laddar upp dem direkt från mobilen, behöver du inte föra över dem till dator och bearbeta dem. Detta gör hanteringen mycket snabb och enkel. EyeEm har en generös policy där du får bra betalt – ca 15 dollar per bild. Företaget bedömer dina bilder och lägger upp dem för försäljning och om de håller riktigt hög kvalitet kan de – om du har tur – hamna på EyeEms premium partnersida, där du får mer exponering och ännu bättre betalt.

Foap är en liknande sajt och även om ersättningen per bild är något lägre (ca 10 dollar) erbjuds du även tävlingar och utlottningar, där du har möjlighet att vinna extra pengar. Den plattform som anses ge godast chanser till en bra inkomst är Clashot, där du kan tjäna upp till 80 dollar per bild. Kom ihåg att läsa igenom användarvillkor och var noga med att följa riktlinjerna.

Lyssna på musik och tjäna pengar

Lyssna på musik tjäna pengar

Har du istället ett intresse för musik kan du tjäna pengar på att lyssna på musik. Låter det för bra för att vara sant? Du kan tjäna upp till 12 dollar per låt och samtidigt hjälper du nya artister att sprida sin musik. Det fungerar så att artister betalar för en kampanj och för att kunna tjäna mycket måste du ta på dig rollen som curator. Det betyder att du recenserar låtar och bygger spellistor. Ju fler följare du har desto mer kan du tjäna.

För att komma in i systemet och få lov att bli curator måste du ha minst 400 följare på Spotify, Dieser eller Apple Music. Ersättningen betalas ut varje fredag och betalningen sker direkt via PayPal.

Tjäna pengar på undersökningar

Tjäna pengar undersökningar

Genom att delta i undersökningar på nätet tjänar du pengar samtidigt som du hjälper företag att utveckla sina produkter och sin verksamhet. Du hittar dessa genom att googla eller så gör du det enkelt för dig och använder en rekryteringssida som TestingTime. Välj vilken typ av undersökning du är intresserad av och sedan är det bara att vänta. När du matchats med en lämplig undersökning genomför du den enligt anvisningar och sedan sköts betalningen via PayPal.

Med lite tur kan du tjäna 50 dollar per timma genom att svara på frågor om produkter, företag eller levnadsvanor. De stora pengarna hittar du i mer avancerade undersökningar, där du får svara på uppföljande frågor under en längre tidsperiod. Dessa studier är ofta ganska seriösa och därför är en högre betalning ett incitament för att du ska stanna kvar under hela undersökningen, samt att du förhoppningsvis utför ett bra arbete.

Det är viktigt att komma ihåg att företagen inte vill att du ska svara ”som du tror att de vill att du ska svara”. Istället premieras du om du är ärlig och om du har satt dig väl in i det som faktiskt efterfrågas. Det är i din personliga upplevelse, dina synpunkter och eventuella idéer om förbättringar som värdet ligger för företagen. Och är du attraktiv för företagen så kommer du garanterat få fler uppdrag.

Skriv recensioner och tjäna pengar snabbt.

skriv och tjäna pengar snabbt

Istället för att svara på frågor kan du testa en produkt och skriva en utvärdering. Här finns ett enormt utbud av produkter inom alla områden – teknik, hushållsapparater, digitala prylar, smink, schampo och hudvård, livsmedel och godis. I regel fungerar det så att desto dyrare produkt – desto mer krävs av dig i motprestation. Är det en riktigt dyr produkt som en dammsugare eller Hoover board, är det brukligt att du endast får låna produkten under en period, för att få testa den.

När det gäller billigare produkter, konsumtionsartiklar eller livsmedel brukar du givetvis få behålla dem. Du kan alltså tjäna pengar samtidigt som du får en produkt – fint va?

(Har man lite tid kan man alltid beställa billiga engelska artiklar på iwriter.com)

Ladda upp digitala bilder och tjäna pengar!

Tjäna pengar på etsy

Har du en massa fina foton från olika årstider eller högtider? På Etsy kan du ladda upp dina digitala bilder – foton eller illustrationer – och förvandla dem till fina kort. Sedan kan du låta folk köpa dem om och om igen. Det är enkelt, roligt och du behöver inte bekymra dig om krångliga leveranser. Etsy är en marknadsplats för kreativa konstnärer, pysselentusiaster och hantverkare som vill sälja sina alster. Många kunder återkommer hit regelbundet, så om du erbjuder fina bilder har du goda möjligheter till försäljning.

Gilla sidor på nätet och tjäna pengar

Gilla sidor tjäna pengar

Om du gillar att spendera tid på sociala medier finns det möjlighet att tjäna pengar. Genom att gilla olika sidor kan du klicka in en rejäl extrainkomst. Picoworkers erbjuder dig ersättning för enkla och svårare uppdrag på nätet. Det kan handla om att hjälpa en webbsida till mer trafik genom likes och recensioner, till att analysera webbsidor och ge tips på möjliga förändringar som kan få sidan att bli mer användarvänlig.

Kolla på video och tjäna pengar snabbt

Kolla video tjäna pengar

Många spenderar mycket tid med att se på YouTube-videos, klipp och filmer online. Visste du att du kan få betalt för att göra det? Genom tjänster som Earnably och Grabpoints kan du se filmer och få betalt i Paypal-poäng. Du kan se vilka videos som ger bäst betalt och har möjlighet att välja dessa. Hitta en genre som passar dig – exempelvis mat, dataspel, virala klipp eller trailers för filmer och tv-program. Att se på video online kan vara en bra extrainkomst och när du samlat på dig ett antal poäng betalas de ut till ditt Paypal-konto.

Testa hemsidor och tjäna pengar

Testa hemsida tjäna pengar

Genom att besöka och testa hemsidor kan du tjäna ihop en rejäl inkomst. Du kan tjäna 5 dollar – om och om igen – bara genom att klicka på lite knappar. Du kan även välja mer aktiva nivåer och då sätts ersättningen utifrån detta. Userfeel betalar dig för att testa hemsidor och allt du behöver göra är att registrera dig på sidan, göra provtest och sedan ansöka om att få bli medlem. När du blivit antagen klickar dig vidare till de områden du vill tjäna pengar på.

Hur kan tester av webbsidor vara så välbetalda? Många företag lägger enorma summor på marknadsundersökningar och det är precis vad detta är. Buggar, fel på sidan eller ett otydligt gränssnitt kan kosta företagen stora summor i förlorade intäkter och därför betalar de gärna för att någon ska testa funktionerna – innan sidan publiceras live eller innan ändringar görs. På så sätt sparar du tid och pengar åt dem långsiktigt, så det blir en win-win-relation.

Tjäna pengar på logodesign

Tjäna snabba pengar på logodesign

Har du sinne för färg och grafisk form och gillar att designa logos? Logodesign är en stor nisch och genom att skapa enkla logos online kan du lätt tjäna mer än 25 dollar per dag. Varje dag skapas nya företag runt om i världen och dessa behöver en logo. Upwork kopplar samman företag som behöver hjälp med vissa tjänster och frilansare som kan utföra dessa.

Du skapar en användarprofil och tar sedan kontakt med företag du finner intressanta. Fråga vad de är ute efter – vilken stil och färgskala – och skicka sedan förslag på logos, redan innan du fått uppdraget. På så sätt ligger du steget före andra och visar företaget att du är lyhörd och initiativrik. Om du utför uppdrag och dessa blir omtyckta ökar du chansen till fler beställningar i framtiden.

Vill du göra det extra enkelt för dig använder du en tjänst som erbjuder färdiga templates, där du ändrar storlek och stil på bilden. Du kan också testa olika färger och typsnitt på texten. När du sedan vill skicka över skissen till företaget laddar du helt enkelt ner den färdiga logon. Vissa tjänster är helt gratis, men även om det kan kosta ett par kronor för att få tillgång till mer avancerad design kan det vara värt det. Ett tips är att börja i liten skala och sedan se vart det tar vägen.