Varje gång du ansöker om lån eller kredit registreras en kreditförfrågning i UC:s register. Om du inte ansöker om lån med Bisnode – alltså lån utan UC.

Loan Comparisons

Belopp:
Villkor:
Visa mer resultat

Alla lån med Bisnode

Vad många inte vet är att alla långivare och banker är skyldiga att göra en kreditupplysning innan de beviljar dig lån eller kredit. Detta för att säkerställa att du har betalförmåga för att betala av skulden, men även så att du inte har för många lån och krediter – eller betalningsanmärkningar. Traditionellt har en sådan kontroll skett hos Upplysningscentralen (UC) och du har säkert sett namnet förut.

Förr sparade människor ihop till det de ville köpa, men i vår tid har det blivit allt vanligare att låna pengar för att köpa något, eller att handla på kredit. Skyldigheten att göra kreditkoll gäller inte bara när man tar ett banklån, snabblån eller privatlån utan om du handlar på faktura i en webbutik kan du också få en kreditförfrågan – för att företaget vill försäkra sig om att du är en trygg kund.

Undvik förfrågningar hos UC genom lån med Bisnode

Många kreditförfrågningar hos UC kan ge lägre kreditvärdighet om du exempelvis vill ansöka om ett större lån (privatlån eller bolån). Om du har för vana att handla mycket på kredit eller låna pengar för att täcka upp i vardagen (som om du får ett tillfälligt glapp i ekonomin eller har ont om pengar innan lön), kan du tjäna på att låna utan UC.

Lån utan UC innebär att låneföretaget eller banken vänder sig till ett kreditupplysningsföretag istället för UC. Det fina för dig som kund är att du kan ansöka om flera lån på samma kreditförfrågning. Vid lån med Bisnode syns alltså bara en enda eller ingen kreditförfrågning hos UC. För att du inte ska få något om bakfoten kan vi nämna att en sådan kreditprövning alltid görs i samband med låneansökan.

Lån utan UC – enkelt online

Kraven för att få låna kan skilja sig åt och det är också upp till långivaren att besluta om vilken ränta och villkor du ska få. Räntan sätts individuellt och det kan löna sig att jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig. Lär dig skilja på nominell och effektiv ränta, så får du en mer rättvisande bild av vad hela lånekostnaden blir. Effektiv ränta är årsränta och alla övriga avgifter – alltså den totala kostnaden för ditt lån.

Det finns även räntefria lån och gratis lån och då bör du läsa det finstilta ordentligt så att det inte tillkommer extra avgifter. Ett lån med billig ränta kan nämligen bli ganska dyrt när man väl räknat med samtliga kostnader. Det gäller att se till helheten när man jämför olika lån – då kan du enkelt hitta det billigaste lånet. Glöm inte att olika ränta gäller för olika typer av lån – bolån har generellt sett lägre ränta än snabblån, smslån och privatlån – vilka alla är blancolån.

Ansök direkt online med Bisnode

Genom att jämföra lån online och ansöka direkt på skärmen eller i mobilen går det snabbare att få låneansökan godkänd och pengarna utbetalda till det konto du angett i ansökan. När du fyller i hur mycket pengar du vill låna kan du se direkt om låneföretaget använder Bisnode eller något annat företag som Creditsafe. Välj det låneerbjudande som passar dig bäst och se till att ange korrekta uppgifter, så går det snabbt att hantera din ansökan om lån.