P2P lån

Peer to peer lån, eller p2p-lån som de också kallas, är en typ av crowdfunding-finansiering som Kickstarter eller GoFundMe men som är helt inriktade på lån och privat finansiering i stället för företags- eller produkt-finansiering. Den här typen av lån och investeringar är också ibland kallat crowdlending.

Investera i peer to peer-lån

4,7/5★ av Trustpilot

  • Sveriges största p2p-plattform
  • Bra kundtjänst

4,4/5★ av Trustpilot

  • Investera automatiskt
  • Investera i krediter

Peer to peer lån - För fastigheter och fastighetsinvestering

4,5/5★ av Trustpilot

  • Enkel ansökningsprocess
  • Säker avkastning på 8% och mer

Låna till eller investera i fastigheter

Om du har ett fastighetsprojekt eller för den delen vill börja investera i fastigheter är företag som Kameo.se ett väldigt säkert kort. Att investera i fastigheter är väldigt säkert då det ofta finns fastigheter och andra objekt som säkerhet för återbetalning av lånen. Då detta också är en typ av crowdlending eller peer-to-peer-lån är det också en investering med hög avkastning. Du kan läsa mer om att investera i fastigheter här.

Vad är peer to peer lån?

Peer to peer lån är alltså inte någon form av bankfinansierade lån utan allt sköts helt på personnivå med p2p-företag som agerar som mellanhänder och förmedlare. Det finns p2p-lån som riktar sig till företag också. För dig som låntagare är peer to peer lån precis som vilket lån som helst och allt sköts väldigt enkelt och automatiskt.

Som investerare kan du låna ut en stor summa till få men vad som är mer fördelaktigt små summor till många. Om en låntagare vill låna 20 000kr så är det en mycket mindre kreditrisk för alla parter om 100 investerare lånar ut 200 kr vardera i stället för att en person lånar ut hela summan. Därefter tjänar du ränta efter hur mycket du har investerat.

Kan vem som helst ta ett p2p-lån?

Fördelen med p2p-lån är att du har privata individer som bedömer varje enskilt lån och om personerna har möjlighet att betala tillbaka lånet eller ej.

Ur ett låntagarperspektiv är det perfekt att ta ett p2p-lån. Kronofogden kanske har en gammal skuld registrerad på dig och även om du skött allt bra kanske du inte får möjligheten att ta andra lån. Med p2p-lån kan många fler bedöma om de vill låna ut till dig eller inte och det ökar dina chanser utan att fastna med hutlösa räntor.

Att investera i peer to peer lån

Som långivare som väljer att investera i peer to peer lån är fördelen att du kan utnyttja bankernas affärsmodell kring lån och själv placera pengar med bra ränta. Den största fördelen kommer som nämnt när du investerar små summor i många p2p-lån och sprider ut dina kreditrisker.

Copyright © 2021. "Swemoney.se" All rights reserved.