RFID Plånbok bäst i test

Kort och prylar med RFID- och NFC-kommunikation blir allt vanligare och därmed också attackerna för att komma åt din information. Vi har gjort RFID skydd test och hittat de bästa plånböckerna och korthållarna för att ge dig ett bra skimmingskydd.

Secrid Mini Wallet

Secrid mini wallet är en skimming säker plånbok i snygg design

Secrid Mini Wallet är en skimming-säker plånbok från Secrid i stilrent och mycket slitstarkt läder. Secrid Mini Wallet har inte bara ett bra skydd för korten, så att de inte böjs eller bryts, utan även plats för sedlar och kvitton. Perfekt för de där få enstaka sedlarna du bär runt på nu när det mesta köps med kort. Det gör den till en väldigt bra plånbok. Den skyddar såklart mot RFID- och NFC-kommunikation och ger ett väldigt bra skimmingskydd.

Den har plats för upp till 6 kort i sin patenterade kort-katapult som ger snabb tillgång till alla kort. Perfekt för exempelvis busskortet eller bankkortet. Utöver det har den även plats i läderdelen för ett antal kort till och även de har skimmingskydd så länge som plånboken är stängd.

599 kr
599 kr

Rubicson RFID plånbok

Rubicson RFID plånbok är en något billigare miniwallet tillverkad i PU-läder. Den har en väldigt stilren design som håller upp väl mot våra tester. Även den här har en kortkatapult för att göra korten lättåtkomliga för dig med plats för 5 kort. Korten sitter väldigt bra och säkert så länge som du använder den med alla 5 platser fyllda.

Konstlädret upplevdes lite plastigt till en början men efter att den varit upp och ner i fickorna några gånger känns lädret väldigt bra och det håller bra mot repor och skador. I läderdelen har den plats för fler kort och även en vikbar sedelhållare. Har du inte fler kort så passar läderfickorna väldigt bra för att hålla visitkort och liknande.

300 kr

RFID-säker korthållare

Secrid korthållare

Är du bara intresserad av att skydda korten har Secrid en mycket bra korthållare som ger ett väldigt bra skimmingskydd. Den är i princip en nerskalad version av deras miniwallet och är bara en korthållare. Secrid korthållare håller mellan 4–6 kort väldigt säkert och bra. Med 6 kort laddade får du skaka rejält mycket för att få loss dem utan att använda katapultfunktionen och det känns väldigt tryggt.

299 kr
299 kr

Skimmingskydd

Om du redan har en bra plånbok kan du enkelt och väldigt billigt uppgradera den med ett skimmingskydd. Rubicson Skyddskort stoppar du enkelt ner i din plånbok tillsammans med de andra korten så skyddar den automatiskt de andra korten. Kortet är utformat som ett helt vanligt kort och passar i alla plånböcker. Det blockerar väldigt effektivt RFID- och NFC-kommunikation från dina andra kort. Om du har en väldigt tjock plånbok är det rekommenderat att du lägger ett av dessa kort mot vardera utsida för att vara helt säker, och då är det perfekt att de säljs i 2-pack.

200 kr

Vad är RFID?

RFID och NFC är båda system och olika frekvenser för trådlös kommunikation som används främst för betalkort och accesskort för avläsning i kortläsare och betalterminaler. Skillnaden mellan dem är att RFID korten är enklare och kan bara sända ut sitt eget enhetsnummer medans NFC-kort kan lagra enklare information som exempelvis kortsaldo för ett busskort.

Vad är RFID-skydd?

RFID-skydd och tillika NFC-skydd är när du på något sätt blockerar läsare från att ha tillgång till ditt kort utan att du medvetet visar upp det. Secrid Mini Wallet och Rubicsons plånbok som vi rekommenderat ovan använder aluminium för att blockera signalerna från kortläsare. Det håller ditt kort skyddat och säkert från obehöriga.

Vad står RFID för?

RFID står för Radio-Frequency Identification och NFC står för Near-Field Communication. Skillnaden i namnen med Identification och Communication påvisar de olika användningsområdena och hur de fungerar. RFID identifierar bara med ett nummer och sen måste mottagaren hämta information i en databas medan NFC kan själv kommunicera direkt med mottagaren.