Tjäna extra pengar hemifrån – 5 snabba tips

Om du vill jobba helt hemifrån finns det många karriärer och extraknäck att välja mellan. Här är 5 snabba tips till att tjäna pengar hemma. Vill du läsa mer om varje har vi beskrivit några i mer detalj längre ner.

1. Skaffa ett extrajobb hemifrån

• För en stabil inkomst slår inget ett ”riktigt” jobb och det finns många alternativ om du vill jobba hemifrån. Ledigajobb.se har en väldigt bra sökfunktion som kan hjälpa till att hitta de distansjobb som erbjuder dig att tjäna pengar hemifrån och jobba på distans. De har alltid hundratals lediga distansjobb och extrajobb där du kan jobba hemifrån.

2. Jobba med läxhjälp

Många elever och studenter behöver hjälp med sina läxor och andra skoluppdrag. Få betalt för att vara en resurs hemifrån. Studybuddy & Allakando är två exempel på läxhjälpsföretag.

3. Fyll i betalda undersökningar

Det finns många företag som behöver göra marknadsundersökningar och då anlitar de ofta andra företag för att nå ut. På exempelvis Betalda Enkäter Online kan du snabbt och enkelt få betalt för att fylla i listor med frågor.

4. Jobba med kundtjänst och support

Att jobba med kundtjänst är ett utmärkt sätt att tjäna extra pengar hemifrån. Ofta behöver du bara en telefon för att börja. Företag hyr också ofta in extra personal till sin kundtjänst som kan tänka sig att jobba på kvällar och hjälpa kunder efter vanliga öppettider.

5. Transkribera text från ljud och video

Även om det finns många automatiska program behöver många hjälp med att transkribera möten och video. Stockholms Skrivbyrå anställer många som kan tänka sig att hjälpa till med detta och om du är snabb i fingrarna är det ett väldigt enkelt och varierat extraknäck.

Jobba extra hemifrån

Under och efter corona-pandemin har många fler arbetsgivare öppnat upp för att jobba hemifrån på distans, enligt en artikel från SVT. Även om det finns många fördelar med att jobba på kontor trivs många bra med att jobba och tjäna pengar hemifrån.

De vanligaste jobben hemifrån är försäljare och kundtjänst men de är vanliga för att det har funnits länge. Några yrken på framfart är virtuell assistent och utvecklare av något slag. Såklart finns det även allt du kan tänka dig genom att vara egenföretagare.

Om du kan tänka dig vara ute på uppdrag och använda ditt hem som bas öppnar det upp för mängder av andra chanser att jobba hemifrån med bra lön. Som exempelvis konsult kan det vara att du måste ut och besöka dina kunder för uppstart och möten men övriga tiden kan arbetet ofta ske hemifrån.

Extra inkomst hemifrån

Det finns fler sätt än du tror där du kan tjäna pengar hemifrån snabbt. Många företag har behov av småtjänster som du kan göra i hemmet väldigt lätt. Alltifrån översättning av texter till att utveckla och sälja din egen app. Om du vill tjäna lite extra pengar utanför jobbet finns det även alternativet att kombinera det med en hobby eller intresse. På sidor som exempelvis Fiverr.com söker människor efter hjälp med alltifrån mindre 5 minuters-projekt till stora projekt som kan ta flera månader att slutföra som ger en bra extra inkomst.

På den typen av sidor kan du själv annonsera ut vad du kan hjälpa till med. Exempelvis om du är bekväm framför en mikrofon behövs det hundratals voice-overs till reklam och radio. Gillar du att måla finns det massvis med människor som vill ha en specialbeställd tavla. Det är dock inte bara konstnärliga talanger som efterfrågas. Det är hundratals som har en idé till en app men inte har den tekniska kunskapen att utveckla den själv. Det kanske du kan hjälpa till med?

Tjäna pengar utan att jobba

Att tjäna pengar utan att jobba är nog drömmen för många och verkligen inte en omöjlighet. Med rätt investeringar kan du tjäna pengar utan jobb och kan leva på ränta och avkastning. Dock kräver detta ofta ett stort kapital att börja med. Med rätt efterforskningar och rätt attityd kan du hitta de investeringar som hjälper dig att ta dig till först en bra extra inkomst och senare till ett tryggt kapital med avkastning du kan leva på.

Fastigheter kommer generellt att vara ett säkert kort för investeringar. Sverige har fortfarande en stor bostadsbrist som gör investeringar i branschen till trygga kort med stor avkastning. På vår sida har vi en artikel om hur man investerar i fastigheter och där kan du läsa mer i detalj om olika alternativ.

Jobba hemifrån via internet

Som nämnt finns det många sätt du kan tjäna pengar hemifrån och en gemensam nämnare är ofta att du numera utnyttjar internet. Det finns ingen anledning att inte utnyttja de enorma anslutnings- och nätverkandemöjligheterna som internet erbjuder. Internet kommer att kunna ge dig en nästan oändlig kundkrets om du förvaltar den väl.

Att jobba hemifrån via internet har vi skrivit en helt egen artikel om som fokuserar mer på att skaffa sig en stadig inkomst genom att på olika sätt tjäna pengar online. Läs gärna mer på vår artikel om att tjäna pengar online.