Tjäna pengar hemifrån

Tjäna pengar hemifrån utan att gå till jobbet! Så här hittar du de mest lönsamma alternativen för dig som vill jobba hemifrån.

Vem drömmer inte om att jobba hemma och mjukstarta dagen med en stor kaffe samtidigt som du startar din laptop? Att tjäna pengar hemifrån är enklare än du tror och det gäller bara att veta hur man ska komma igång. Hur mycket man tjänar beror vilken nisch du väljer på hur mycket tid du lägger ner. Vissa kan leva på att jobba hemifrån och vissa väljer att komplettera den extra inkomsten med vanligt jobb.

Oavsett om du har jobb eller inte kan en extra inkomst komma väl till pass. Det finns många sätt att tjäna extra pengar hemifrån och här lär vi dig de bästa tipsen.

Tjäna pengar hemifrån med bra lön

Det är möjligt att jobba hemifrån med bra lön och frågan är bara hur mycket tid och arbete du är beredd att lägga ner. Tänk på att det kan ta lite tid innan din sidoverksamhet börjar generera inkomst. Kanske har du redan alla förkunskaper, eller så måste du lägga tid på att lära dig något nytt. Att upptäcka nya vägar att tjäna pengar kan ge både pengar i fickan och en härlig känsla av att ”det går!”.

Tjäna pengar hemifrån via internet

Förr var det vanligt med homeparties (plastparty, sminkparty, etc) där man träffades i grupp och du kunde få provision på sålda produkter. Nackdelen var att det var relativt liten kundkrets (dina vänner och bekanta) och att det kunde ta en hel kväll i anspråk. Tiderna förändras och numera kan du jobba hemifrån via Internet och då väljer du själv vilka tider som passar. Detta kan också vara mer lönsamt eftersom du får en mycket större spelplan att göra affärer på.

Vad ska man göra då? Det låter så enkelt och det kan det vara också. Tricket är att inte övertänka det hela utan att välja något hyfsat enkelt och komma igång. Se till dina egna erfarenheter och välj ett område som intresserar dig – då har du störst möjligheter att lyckas. Här är några bra och lukrativa områden där du kan tjäna pengar online:

Bli konsult på distans

Har du specialkunskaper i ett ämne men vill inte flytta? Sälj dina konsulttjänster via Internet. Det kan vara programmering, eltekniska frågor eller redigering / korrekturläsning av text och CV. För att nå ut kan du skapa forum, blogg eller samtala med kontakter direkt via Skype för att hjälpa andra som saknar dina kunskaper. Ju större efterfrågan desto mer kan du ta betalt. Linkedin kan vara en bra plattform för att knyta nya kontakter.

Bli Youtube-stjärna

Är du lika rolig som Lucas Simonsson, eller har du kunskaper om ett ämne som många är intresserade av? Genom att skapa en egen Youtube-kanal kan du göra din röst hörd och tjäna pengar. Det kan handla om humor, matlagning, hudvård, träning eller politik. Några populära genrer är ”knäppa klipp”, ”fails” och gulliga husdjur, men det finns även väldigt nischade kanaler.

Bli säljare på Amazon

Att sälja på Amazon kan innebära flera saker. Antingen kan du sälja egna varor, sälja andras varor mot provision eller marknadsföra Amazons egna produkter på din egen webbsida. Amazon är en enorm, världsomspännande plattform för e-handel. Bolaget har egen webbutik och webblager, men distribuerar även andra butikers varor. Här finns det mycket pengar att tjäna!

Starta en blogg

Det kan kännas lite år 2005, men att starta en egen blogg kan fortfarande vara lönsamt. Numera är det viktigt att även använda sociala medier för att dra nya följare till sig. Men när du väl fått upp en skara besökare kan du tjäna pengar på både annonser och samarbete med företag. Har du tur kan du även få testa nya produkter och skriva sponsrade inlägg – vilket kan ge en extra inkomst.

Starta affiliateverksamhet

Om du redan har en välbesökt blogg kan du bli affiliate vilket fungerar lite på samma sätt. Din blogg agerar skyltfönster och säljer någon annans produkter och sedan får du en viss andel av försäljningssumman – utan att behöva lyfta ett finger.

Redigera film och bilder

Många företag, mindre mediaföretag och privatpersoner tycker det är svårt att redigera bilder och film. Har du kunskaper i detta kan du hjälpa till och få betalt för dina tjänster. Win-win är ofta den bästa affärsidén och gör du ett bra jobb kan du snabbt skapa dig en återkommande kundkrets.

Bli influencer

Många tjejer drömmer om att bli som Bianca Ingrosso, Anna Nyström eller Margaux Dietz. Med många följare på ditt konto följer möjligheten att tjäna riktigt stora pengar. Dessutom får du både makt och inflytande. Men med sådan framgång följer ansvar och baksidan av kändisskapet kan påverka en mer än man tror. För att lyckas som influencer måste du ha sinne för färg och form och en förmåga att skapa innehåll som väcker intresse.

Bli sociala medier-expert

Är du en fena på Instagram, Facebook, Twitter och Pinterest? Varför inte tjäna pengar på ditt intresse. Genom att hjälpa företag med marknadsföring via sociala medier kan du tjäna mycket pengar. Många företag saknar intresse och resurser för denna typ av marknadsföring och många har behov av hjälp. Här gäller det att vara modig och kontakta företag och föreslå samarbete!

Skriv e-böcker

Du behöver inte skicka in bokmanus till förlag, utan har du ett bra manus liggande kan du själv distribuera det som e-bok. Det tar lite tid att redigera och lägga upp, men när det väl är klart kan du tjäna på försäljning av boken – om och om igen. En plattform där du kan sälja e-böcker är Amazon Kindle.

Lär dig investera

Om du har kapital att investera kan du lära dig mer om aktiehandel och fondsparande. Genom att investera pengar smart kan du tjäna pengar utan att behöva jobba. Tiden gör jobbet åt dig och genom att återinvestera avkastningen kan du öka ditt sparkapital ordentligt på lång sikt. Förutom aktier och fonder kan du investera i råvaror, bitcoin och företagsidéer (crowdfunding).

Jobba extra hemifrån

Ibland kan det kännas motigt men var tålmodig och tänk att saker inte händer över en natt. Ibland kan man behöva ge extrajobbet ett år eller två innan det ens märks i kassan. Du kan också behöva investera i datorprogram, licenser eller annat för att komma igång. Därför är det viktigt att se den nya verksamheten som ett långsiktigt projekt.