Låna 10000 kr

Behöver du laga bilen, gå till tandläkaren eller köpa ny diskmaskin? Ibland får man oväntade utgifter och då kan det vara bra att kunna låna 10000 kronor snabbt.

Saker inträffar när man minst önskar och ibland kan en akut utgift ställa till det i ekonomin. Då kan ett lån vara enda lösningen och därför är det extra viktigt att hitta ett bra lån med låg ränta. Här hjälper vi dig med bästa tipsen på hur du kan låna 10000 kronor snabbt och enkelt. Ansök om lån utan UC så kan du välja mellan olika långivare men slipper flera kreditförfrågningar.

Varför låna 10000 kronor?

Det finns förmodligen lika många skäl som det finns människor. Ibland kan det behövas ett snabbt tillskott i kassan och då är blancolån det bästa alternativet. Det betyder att du lånar utan säkerhet och att du kan använda pengarna till vad du vill. Tvärt emot vad många tror behöver du alltså inte ange något skäl för att få låna pengar. Ansök snabbt och enkelt online och få svar direkt.

Kanske behöver du pengar till bilreparation, inköp av cykel eller för att betala en resa. Eller kanske hunden är sjuk och behöver akut veterinärvård. Oavsett skäl kan du alltid låna pengar på ett tryggt och säkert sätt. Och om du skulle klara dig med mindre pengar än du lånat, eller om du ångrar dig så kan du alltid betala tillbaka hela skulden på en gång utan att det kostar dig något extra.

>>Jämför och Låna 10000 kr utan säkerhet<<

>>Jämför och Låna 10000 kr utan UC<<

Låna 10000 kr utan kreditupplysning

När du ansöker om lån gör låneföretaget, banken eller kreditinstitutet en kontroll för att se om de kan godkänna dig som låntagare. Detta är inget de gör för skojs skull utan de har en skyldighet att undersöka din betalförmåga, så att de inte lånar ut mer pengar än du kan betala tillbaka. Tanken är att minska de svenska hushållens skuldsättning, som enligt många experter idag är för hög.

Banker och andra låneföretag har traditionellt använt sig av UC (Upplysningscentralen) för att få ut uppgifter om din ekonomi. Numera anlitar de ofta andra kreditupplysningsföretag istället och detta uppskattas av många kunder. Istället för att få en notering hos UC varje gång en kreditförfrågan görs kan flera långivare dela på samma förfrågan. Vinsten blir att du som kund kan ansöka om flera lån men bara få en notering i ditt register. Detta kallas i vardagligt tal för lån utan UC.

Lån med direkt utbetalning

När du ansöker om snabblån, direktlån eller smslån med direkt utbetalning kan du få pengarna snabbt. Om du ansöker tidigt på dagen kan du få pengarna redan samma dag. Med Swish-lån kan du få utbetalning ännu snabbare. Väljer du ändå utbetalning till bankkonto (via banköverföring) bör du se till att du och kreditgivaren har samma bank – då går utbetalningen snabbast.

Du kan redan nu betala tillbaka lån via swish, men inom en snar framtid kan du även låna 10000kr genom Swish. Swish är en betalapp för mobiltelefon och betalningssystemet ägs och utvecklas i ett samarbete mellan flera storbanker. Tanken är att det ska vara så snabbt, smidigt och bekvämt som möjligt utan att ge avkall på säkerhet.

Därför måste du logga in i internetbanken för att koppla ditt bankkonto. Varje gång du vill använda Swish måste du logga in i appen genom att legitimera dig med E-legitimation eller Bank-ID. Detta förhindar att någon annan ansöker om lån eller handlar något på nätet i ditt namn. Säkerhet för dator och mobil är viktiga frågor eftersom antalet internetbedrägerier ökar.

Låna 10000 kr utan inkomst

Banker kräver ofta att du har fast inkomst för att de ska bevilja dig lån. Men i dagens verklighet är det många som saknar fast anställning. Kanske har du vikariat, eget företag, visstidsanställning eller studerar. Vissa är sjukskrivna eller lever på ett arv eller sparade pengar under en tid. Att du saknar inkomst kan göra det svårt att få låna pengar, men det finns kreditbolag som kan bevilja lån trots att du saknar fast inkomst.

Vad avgör om man får låna pengar? När du ansöker om lån görs en kreditprövning och detta är för att långivaren vill försäkra sig om att du kan betala tillbaka pengarna. Man hör ofta begreppet ”hög kreditvärdighet” och det betyder att du ligger bra till. Moderna långivare och kreditbolag ser till hela din ekonomi och bedömer din betalförmåga. Vad du har för typ av anställning är ofta sekundärt.

Jämför lån för bästa ränta

Vilket du ansöker om snabblån, smslån, swishlån, mikrolån eller mikrokredit är det viktigt att jämföra ränta och avgifter innan du bestämmer dig. Kostnaden för olika lån varierar stort och det finns både dyra och billiga lån. Vissa lån är helt kostnadsfria men för att hitta ett gratis snabblån gäller det att leta. En del långivare erbjuder nya kunder att få låna helt gratis (utan ränta och avgifter) och genom att teckna ett sådant lån kan du göra en bra affär.

Genom att jämföra räntekostnaden kan du hitta det lån som är billigast. Se inte bara till den lägsta ränta som långivaren anger (nominell ränta) utan ta hänsyn till vad ränta och alla avgifter kommer att kosta om man räknar ihop dem. Detta brukar kallas effektiv ränta och är den faktiska kostnad du får betala för att få låna pengar. Genom att betala tillbaka via autogiro eller e-faktura kan du slippa att betala aviavgifter.

Hitta bästa lånet online

Hur kan vissa lån vara räntefria eller gratis? Det är ett sätt för långivare att locka nya kunder och du kan hitta dem under benämningen ”gratis lån” eller ”räntefritt lån”. Från och med 2018 infördes ett nytt begrepp inom lånevärlden – högkostnadskredit. En högkostnadskredit är ett lån eller kredit där du får betala relativt hög ränta. Det finns numera ett räntetak och kostnadstak och för dess dyrare lån kan räntan uppgå till 30%.

Genom att jämföra lån online (via gratis jämförelsetjänst eller förmedlingsföretag) kan du försäkra dig om att hitta det bästa lånet med bra villkor. Fördelaktiga villkor gör det billigare att låna, men också enklare att betala tillbaka i tid, eftersom räntekostnaden blir mindre. Det innebär att du kan låna till det du behöver och samtidigt få mer pengar över till annat.

Undvik dyra snabblån

Många är rädda för att ansöka om snabblån och vill undvika dyra krediter. Det finns givetvis en poäng i det, men det är också många som oroar sig i onödan. Genom att räkna ut hur mycket lånet kommer att kosta varje månad kan du se hur det kommer att påverka din ekonomi. Att låna 10000 kronor på ett ansvarsfullt och kalkylerat sätt och betala av det i tid kan innebära en stor lättnad för den som hamnat i knipa.

Observera att den avtalade räntan endast gäller under löptiden – så se till att alltid betala tillbaka skulden i tid! På så vis undviker du att hamna i en fälla med dyra snabblån där skulden växer. Om lånet förfaller kan nämligen en ny ränta (läs dyrare) börja gälla och då kan det bli svårt att betala av skulden lika snabbt. Förutom ränta måste du förstås betala tillbaka på själva lånet och detta kallas amortering.

Vilket lån ska man välja?

Sedan lånemarknaden avreglerades finns det en mängd olika lån att välja på och det är inte alltid helt enkelt att sålla. Smslån, mobillån, snabblån, direktlån, mikrolån, swishlån och mikrokredit är några av alla de smålån som erbjuds. Vad är skillnaden? Det som skiljer mest mellan dem är ränta och avgifter – alltså kostnaden för att få låna. Och det kan vara stor skillnad mellan det dyraste och det billigaste lånet.

Något annat som har blir allt vanligare är kreditlån och detta fungerar lite som ett kreditkort eller företagskredit. Du ansöker om ett visst kreditbelopp och blir beviljad detta. Sedan kan du när som helst (när du själv vill) ta ut hur mycket eller lite av dessa pengar som du behöver. Du måste alltså inte utnyttja hela krediten utan kan ha den där som en säkerhet – om du skulle behöva.

Vem kan låna pengar?

Det finns vissa grundkrav för att få låna pengar i Sverige. För det första måste du ha rätt ålder och minimiåldern kan variera beroende på långivare. Vanliga ålderskrav är 18 år, 19 år, 20 år, 21 år eller 22 år. Du måste även ha fast adress i Sverige (vara folkbokförd och svensk medborgare) och svenskt personnummer. Du måste även kunna svara på frågor om inkomst och sysselsättning.

Vissa långivare väljer att inte låna ut till personer med betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden, medan andra gör det. Tänk på att ju högre risk du bedöms utgöra för kreditföretaget – desto sämre villkor kan du räkna med att du får. Om du har skulder sedan tidigare eller har gamla betalningsanmärkningar rekommenderar vi dig därför att jämföra ränta och villkor extra noga.

Finns det ångerrätt på lån?

Ja, man kan faktiskt ångra ett lån. Om du ansöker om lån via internet eller mobil har du alltid 14 dagars ångerfrist. Då kan du säga upp lånet utan att det får några ekonomiska konsekvenser för dig. Du måste givetvis betala tillbaka de lånade pengarna, men slipper eventuella extra avgifter som uppläggningsavgift.

Det är alltid möjligt att backa ur en låneansökan – bara för att du ansöker innebär det inte att du måste tacka ja till lånet om du blir beviljad det. Detta kan vara bra att veta om man lånar pengar och det sedan visar sig att man inte behöver använda dem. Kanske tillfrisknar hunden snabbare än man vågat hoppas på, eller kanske bilaffären eller cykelaffären inte blir av som planerat.