När du ansöker om lån görs en kreditkontroll. Om låneföretaget använder Creditsafe eller något annat kreditundersökningsföretag så kan du ansöka om lån utan att det syns hos UC.

Välj belopp:
Återbetalningstid:
  • Filtrera för:
  • Lån med betalningsanmärkning
  • Direktbetalning
Sortera efter:
Mer information

VarningSnabblån är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se


Alla rättvisa lån med creditsafe

Är lån med Creditsafe säkert?

Många oroar sig för att för många kreditförfrågningar kan sänka kreditvärdigheten. Varje gång du handlar på kredit eller ansöker om lån görs en kreditundersökning. Vad spelar det för roll om man har gjort flera? Egentligen händer ingenting, men problem kan uppstå om du behöver ansöka om ett större lån – exempelvis bolån. Då kan många kreditförfrågningar hos UC göra att du får sämre ränta och villkor.

När en långivare eller bank istället anlitar ett kreditupplysningsföretag som Creditsafe syns inte dessa förfrågningar. Du kan alltså ansöka om flera lån utan att det syns i något register. Detta ger dig som kund större valmöjligheter och skyddar din integritet. Det är inte alltid man lånar pengar för skojs skull och skammen över att inte reda ut situationen på egen hand behöver inte späs på ytterligare genom att man ”straffas” med sänkt kreditvärdighet.

Varför görs kreditkoll för lån med Creditsafe?

Enligt konsumentkreditlagen är låneföretag och banker skyldiga att göra en kreditkoll på alla sina kunder. Du kan alltså inte slippa kreditförfrågningar helt. Men genom att du ansöker om lån utan UC minimerar du antalet. Om du ansöker om lån eller ber om lånelöfte på fem olika ställen kan du stå med fem kreditförfrågningar utan att du kanske ens genomför någon låneansökan.

Om du ansöker om lån med Creditsafe får du bara en kreditförfrågan men kan ansöka om hur många lån du vill, på samma kreditkoll. Generellt kan man säga att ju lägre summa du har tänkt låna – desto lättare är det att få godkänt på låneansökan. Kreditkollen är till för att långivaren ska se att du inte har för stora skulder eller betalningsanmärkningar – men är även till för din egen trygghet.

Blancolån – ansök online med Creditsafe!

Blancolån är lån utan säkerhet och det är vanligtvis den typ som används. Ett snabblån kan ligga på 5000 kronor upp till 50 000 kronor, medan privatlån kan vara så högt som 600 000 kronor. Det finns även olika typer smålån och mikrokrediter och där kan lånebeloppet ligga på 500 kronor, 1000 kronor eller 2000 kronor osv.

Vilken typ av lån som passar dig bäst beror på vad du ska låna till och hur mycket pengar du behöver. Små lån och snabblån har ofta snabb handläggning av ansökan och snabb utbetalning. Om du fyller i ansökan tidigt på dagen kan du ha pengarna på kontot redan samma eftermiddag. Du kan enklast ansöka om lån online och för att hitta det bästa lånet med lägst ränta bör du jämföra många olika alternativ.

Det smidigaste är att använda en gratis jämförelsetjänst som visar dig en uppdaterad lista över långivare som erbjuder lån med Creditsafe (alltså lån utan UC). Själva ansökan är mycket enkel att fylla i och det enda du behöver göra är att förbereda dig med korrekta uppgifter. Om allt är rätt ifyllt behandlas ansökan mycket snabbt, men om något är oklart kan det krävas en manuell granskning.

Återbetalning av snabblån och privatlån

Mindre snabblån har ofta en kort återbetalningstid och om du lånar 5000 kronor kan löptiden vara 6 månader eller 1 år. För större privatlån på 100 000 kronor eller mer är återbetalningstiden längre. Du kan alltid betala av (amortera av) mer på skulden om du vill och du kan även betala tillbaka hela det lånade beloppet på en gång om du skulle vilja.

Varför ansöka om lån med Creditsafe?

När du ansöker om lån med Creditsafe kan du ansöka om flera lån men bara få en kreditförfrågan. Detta kan förbättra din UC-score, vilket är bra om du senare vill ansöka om ett större bolån.

Hur görs kreditkoll med Creditsafe?

Creditsafe hämtar in uppgifter om dig och förmedlar sedan dessa vidare. Istället för att göra en ny kreditförfrågan för varje lån du ansöker om kan flera långivare dela på samma uppgifter.

Varför lån utan kreditförfrågning?

Genom att hålla nere antalet kreditförfrågningar kan du förbättra din UC-score. Detta gör det lättare att få lån i framtiden och du kan även få bättre villkor. Bra kreditvärdighet är extra viktigt om du har tänkt ansöka om bolån eller större privatlån.

Var kan man få lån med Creditsafe?

Använd en jämförelsetjänst online så kan du välja vilken typ av kreditupplysning du vill ha. Lån utan UC innebär att långivaren anlitar Creditsafe eller något annat kreditupplysningsföretag istället för Upplysningscentralen.

Är det dyrt att låna med Creditsafe?

Varje gång du ansöker om lån eller handlar på kredit syns detta i ditt kreditregister. Med Creditsafe slipper du detta och därför kan vissa lån ha en något högre ränta. Den stora vinsten för dig som kund är att du bibehåller hög kreditvärdighet.