SMS-lån – Direkt utbetalning

Smslån är perfekt om du behöver låna pengar snabbt. Smslån är byggt på hela principen att processen ska gå snabbt när du behöver låna pengar samma dag. När du ansöker om lån hos en långivare som har samma bank som dig själv går processen väldigt snabbt. Smslån har ofta direkthantering vilket kan ge en utbetalning inom 15 minuter. Den vanligaste banken som snabba långivare använder är Nordea. Nedan listas lån som finns att ta på marknaden idag, inte enbart sms-lån med direkt utbetalning. Lycka till!

SMS lån & andra lån – Pengar direkt på kontot

Trustly hanterar lån med direkt utbetalning

När du ansöker online är det enklare att hitta ett lån med direkt utbetalning. Det står ofta utskrivet vilken bank en långivare använder och då ska du alltid välja de som använder samma bank som du själv. Om du väljer en annan bank så kan det dröja tills nästa bankdag för att få utbetalning av lånet.

Undantaget till detta är de långivare som använder Trustly. Trustly hanterar främst krediter och när du handlar från andra länder i Europa finns de ofta som alternativ för kreditbetalning. Men i Sverige finns de tillgängliga för att ta emot en direktbetalning från vissa långivare.

Sms-lån snabbt och enkelt

Efter en godkänd låneansökan är det viktigt att tänka på ett par saker för att få ut pengarna så snabbt som möjligt. Om du behöver pengarna snabbt måste du välja rätt långivare det vill säga en som har samma bank som du. Ofta är långivare väldigt tydliga vilka banker de använder på grund av detta. Du bör såklart även jämföra räntor och avgifter för att alltid hitta det billigaste smslånet.

Om du inte har rätt bank kan du behöva vänta till nästa bankdag innan pengarna betalas ut. Om du inte har samma bank som långivaren så kan du inte heller få någon utbetalning under helgen. Vissa långivare erbjuder också betalning via Trustly och då har du ofta pengarna på kontot inom bara någon minut.

Vanliga frågor om snabblån

Kan man låna på helgen?

Het finns absolut långivare som har öppet på helger och kvällar och erbjuder direkt utbetalning. Röda dagar och storhelger som julafton kan göra att det inte kan betalas ut direkt. För att vara säker ska du kolla att långivaren använder samma bank som du och att du lämnar in ansökan med hela ansökan ifylld. Om du måste komplettera något kommer det att ta extra lång tid.

Vad krävs för att få smslån med direkt utbetalning?

Det enda som krävs är att du är svensk medborgare och har ett personnummer och är över 18 år (vissa långivare kräver att du är över 20 eller till och med 22 år). Du måste också vara folkbokförd på en svensk adress för att få låna pengar. Vissa långivare har krav på årsinkomst över en viss nivå.

Hur snabbt betalas pengarna ut?

När du ansöker online eller via smslån kan du få pengarna utbetalda inom bara några minuter men du kan behöva vänta upp till en timme trots att allt stämmer. Identifiering med BankID och komplett ansökan kan skynda på processen avsevärt. För att skynda på processen kan du även ansöka om lån från flera långivare. Du behöver bara tacka ja till ett av dem. (Läs mer på Konsumenternas.se & Konsumentkreditlagen (2010:1846 – 21–25§§)).

Är smslån dyra?

Smslån är bra och inte särskilt dyra för det som de är till för, vilket är att täcka oförutsedda utgifter för att sen betalas tillbaka så snabbt som möjligt, så försök att inte impulslåna! Vissa tar nya snabblån för att täcka gamla skulder och krediter, men detta är inte ett bra sätt att hantera din ekonomi. Om du vill ha hjälp att hantera gamla skulder så ska du läsa vår artikel om hur du tar ett samlingslån genom ett privatlån. Privatlån har lägre ränta och bättre villkor vilket kan leda till att du sparar väldigt mycket pengar.