Ibland kan man behöva pengar snabbt. Då kan snabblån vara det perfekta alternativet och här hjälper vi dig att hitta bästa alternativet. Ansök online och få svar direkt på skärmen eller via sms. Få pengarna utbetalda direkt till ditt konto – oftast samma dag.

 

Välj belopp:
Återbetalningstid:
 • Filtrera för:
 • Lån utan UC
 • Lån med betalningsanmärkning
 • Direktbetalning
Sortera efter:
Visa fler resultat

 


VarningSnabblån är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se


 

enkelt snabblån med låg ränta

Låna pengar direkt med snabblån

Låna pengar idag och få pengarna direkt på kontot. Med snabblån och sms-lån kan du låna pengar direkt och få pengarna snabbt. Kanske behöver du nya glasögon, gå till tandläkaren, laga bilen eller något annat oförutsett. Ett sms-lån eller snabblån kan hjälpa dig.

Snabbt lån för snabba beslut

Ibland händer saker i livet som öppnar upp tillfällen man inte kan missa. Genom snabblån kan du få extra pengar för att kunna göra verklighet av dina drömmar och idéer. Gör en snabb ansökan online och få pengarna utbetalda direkt – många långivare garanterar dig pengar på kontot senast nästa bankdag.

Vad är snabblån?

Snabblån är ett blancolån där du lånar en relativt liten summa pengar och får pengarna snabbt. Snabblån kallades tidigare sms-lån och dessa har varit vanliga i Sverige sedan mitten av 2000-talet. Lånebeloppet brukar vanligen ligga mellan 500 och 10 000 kronor. Snabblån eller sms-lån kräver ingen säkerhet, är enkelt att få och har ofta relativt kort återbetalningstid. Därför är räntan något högre än för andra lån. Snabblån kallas ibland för kortlån, minilån och mikrolån – vilka alltså är synonymer för samma sak.

Hur mycket kan man låna?

Beloppen för snabblån och sms-lån varierar kraftigt beroende vilken långivare du vänder dig till. Vanligast är att man lånar mellan 500 kronor och 50 000 kronor. Det fina med denna typen av lån är att du kan anpassa det exakt till hur mycket du behöver låna. Det är lätt att lockas till att låna mer än man behöver – men detta kan bli dyrt i längden.

Villkor för snabblån

Det är i regel lättare att få snabblån än privatlån och andra större lån. Ett mindre lån innebär inte så stora risker för långivaren och därför kan man ofta få låna även om man har en ostabil privatekonomi eller betalningsanmärkningar. Vanliga villkor som du bör uppfylla är:

 • Minst 18 år gammal
 • Svensk medborgare
 • Registrerat mobilabonnemang eller Bank ID
 • Fast postadress
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • Fast, taxerad inkomst (krävs inte alltid)

Ansök om snabblån

Enklaste sättet att ansöka om lån är snabblån online. Gå in på långivarens webbplats och fyll i hur mycket du vill låna. Ange några enkla personuppgifter och sedan är det bara att invänta besked – via mail eller sms. Ofta får du svar inom ett par minuter och blir lånet godkänt betalas pengarna ut till det konto du valde i ansökan.

Bästa och billigaste snabblånet

Det finns många aktörer på marknaden och alla konkurrerar om dig som kund. Därför ska du alltid leta efter det bästa och billigaste alternativet när du behöver ta lån. Om du tar ett lån på 4000 kronor kan det skilja så mycket som 400 kronor mellan den billigaste och den dyraste långivaren. Varför betala mer än man behöver? Vi hjälper dig att spara pengar!

Hos vissa långivare som erbjuder snabblån men hos vissa kan avgifterna vara oskäligt höga. Detta vill vi motverka och vi vill hjälpa dig så att du alltid ska kunna få marknadens bästa villkor. Ett snabblån behöver inte vara dyrt och långdraget. Det viktigaste är att se detta lån just som ett korttidslån och att betala tillbaka så fort som möjligt.

Välj rätt snabblån

Lån med låg ränta

Att ta lån till låg ränta tycker vi är självklart. Men se också över övriga villkor i avtalet, så att det inte göms några extra avgifter. Tänk också på att många lån har en viss ränta när du tecknar avtal och det gäller sedan under löptiden. Struntar du i eller missar att betala innan förfallodatum kan räntan ändras och bli mycket högre.

Snabblån kan alltså vara prisvärda – men bara så länge du har kontroll över din ekonomi. Och det mest fördelaktiga är ju förstås att låna pengar till låg ränta. Det kan låta som en myt att man skulle kunna få snabblån räntefritt – men är fullt möjligt. Tänk bara på att läsa igenom villkoren, så att det inte finns dolda avgifter inbakade. De första två veckorna som lånet löper ska alltid vara räntefria och detta hänger ihop med den ångerrätt du har, enligt konsumentkreditlagen.

Nominell och effektiv ränta

När man pratar om ränta brukar man skilja på nominell och effektiv ränta. Den nominella räntan är den ränta som långivaren tar ut för lånet. När du tar ett lån tillkommer ofta extra kostnader i form av uppläggningsavgift och aviavgifter. När man lägger ihop dessa avgifter med den nominella räntan får man en högre ränta som kallas effektiv ränta. Denna beräknas alltid på årsbasis och är den faktiska räntan som du betalar när du tar ett lån.

Löptid för snabblån

Löptiden för ett lån är den tiden som går innan lånet ska vara avbetalat. Löptiden spelar alltså stor roll för hur stora din månadskostnad blir. Om du lånar en 10 000 kronor och löptiden är ett år, får du betala tillbaka ganska mycket i månaden, jämfört med om du har en längre löptid. Med längre löptid delas återbetalningen upp i flera, mindre portioner. Nackdelen är att med längre löptid blir totalkostnaden blir något högre.

Kort återbetalningstid

För sms-lån och snabblån rekommenderar vi att du har så kort löptid (återbetalningstid) som möjligt. Dessa lån är kortfristiga och de flesta väljer att betala tillbaka pengarna inom 14-90 dagar. Vid andra privatlån är det vanligt att man lägger upp dem på minst 1-2 år. Det positiva med en så kort avbetalningstid är att du snabbt blir av med skulden.

Betalningsfria månader

Vissa långivare erbjuder möjlighet till ett par betalningsfria månader varje år. Du kan då själv välja vilka månader och många passar på att lägga dessa vid jul och under semestern, när man kan behöva lite extra pengar till andra saker. Betalningsfria perioder är dock inte att förväxla med räntefria perioder. Med betalning menas nämligen den sammanlagda kostnaden för amortering (avbetalning på skulden) och ränta (kostnad för att låna).

Låna pengar online

Enklaste sättet att låna pengar är online. Använd gärna en jämförelsetjänst för att hitta det snabblån som passar dig bäst. Du väljer sedan den långivare du önskar ansöka hos och anger vilken summa du önskar låna. Ofta får du svar direkt på skärmen (i mail eller sms) och sedan får du pengarna direkt in på ditt konto. Pengarna betalas ut snabbt – ibland samma dag men annars betalas de vanligtvis ut dagen efter.

Försök att vara så noggrann och ärlig som möjligt när du ansöker om lån online. Om du har angett fel uppgifter eller om något är oklart kan långivaren ibland behöva göra en manuell granskning av din ansökan. Då kan det ta längre tid innan du får dina pengar. Om du ansöker om ett snabblån under helgen eller röd dag kan du få vänta tills nästa bankdag innan pengarna syns på ditt konto.

Lån utan kreditupplysning

Vanligtvis görs en kreditprövning hos UC (Upplysnings Centralen AB) men vissa långivare gör istället denna granskning hos andra företag, vilket innebär att kreditförfrågan inte blir synlig hos UC. Vissa är rädda för att få många förfrågningar på sig hos UC eftersom detta sägs minska chanserna att få ett större lån – som bostadslån. Anledningen är att om många förfrågningar gjorts kan bankerna dra öronen åt sig och göra en högre riskbedömning.

För att vara helt säker på att din ekonomi ser bra ut kan du därför ta lån utan UC. Det är lättast att få lån om du har ordning på dina finanser och alla uppgifter nära till hands när du ansöker. Skulle du ha svårt att få lån kan du hitta en kreditgivare som du känner förtroende för och sedan ringa och prata med kundtjänst, så kan du förklara situationen och öka chansen att få godkänt på din låneansökan.

Snabblån utan bankid

För att låneföretaget ska kunna identifiera vem det är som ansöker om lån, måste man ofta logga in via bank ID. Denna procedur kan tyckas jobbig, men är till för både din och långivarens säkerhet. Vissa kan dock erbjuda alternativa lösningar och du kan få ett skuldebrev sänt via post (för underskrift) eller erhålla en unik inloggningskod (också via post). Denna ansökningsprocess går snabbare än den med skuldebrev, då ditt påskrivna papper måste hinna tillbaka i retur innan lånet kan godkännas.

Vad är ett skuldebrev?

Ett skuldebrev är ett skriftligt erkännande av en skuld. Kreditgivare får inte utforma dessa låneavtal hur de vill utan ett skuldebrev ska följa Konsumentkreditlagens riktlinjer. Detta krav är till för att följa god kreditgivningssed och för att förhindra att kreditgivare använder sig av orättvisa avtalsvillkor.

Du kan när som helst lösa hela ditt lån och betala tillbaka låneskulden även om det inte framgår i skuldebrevet.

De uppgifter som måste finnas med i ett skuldebrev är:

 • Personuppgifter om låntagaren samt uppgifter om kreditgivaren
 • Storleken på lånebeloppet och lånets löptid
 • Lånets ränta
 • Extra avgifter som uppläggningsavgift, avi-avgift etc.
 • Amorteringsplan, om det är rak amortering eller annuitetslån
 • Dröjsmålsvillkor
 • Övriga villkor

 

Snabblån trots betalningsanmärkning?

Många undrar om det är omöjligt att hitta snabblån med betalningsanmärkning. Det är det inte. Man kan låna pengar med betalningsanmärkning och det avgörande är hur din ekonomi ser ut i övrigt. När du ska låna pengar görs en kreditkoll för att långivaren vill försäkra sig om att du inte har obetalda skulder hos kronofogden. Har du inte det bör inte ett par betalningsanmärkningar hindra dig från att få lån.

Låna pengar utan inkomst

När du tar ett mindre snabblån, sms-lån (kallas även minilån och mikrolån) ser långivaren till din faktiska situation och bedömer dina möjligheter att betala tillbaka skulden. Ju mindre lån desto lättare att få lånet beviljat. Har du dessutom skött dina tidigare återbetalningar och är skuldfri hos kronofogden har du goda möjligheter att få lån om du skulle behöva.

Vad räknas som fast inkomst?

När man ska ta ett vanligt, större banklån krävs ofta att man har fast inkomst. Med detta menas lön eller annan stadigvarande inkomst. Om du har vikariat, a-kassa eller projektanställning kan det vara svårt att få godkänt lån hos bankerna. Att låna privat är inte alltid en bra idé och det kan vara lite pinsamt att be vänner och anhöriga om att få låna pengar. Då kan ett kortfristigt lån vara bra att ha till hands, som tillfällig nödlösning.

Låna utan säkerhet

Vilket du behöver låna 500 kr, 1000, 10 000, 15 000, 20 000 eller 30 000 kr snabbt är snabblån det enklaste sättet att låna pengar och få dem direkt på kontot. Att låna pengar privat tar ofta tid, men för snabblån och sms-lån krävs ingen säkerhet och du får ofta svar direkt. I praktiken kan du ha pengarna på kontot inom en kvart. Detta är givetvis guld värt för dig som måste låna pengar snabbt. Många väljer också att jämföra lån utan säkerhet, för att få bästa lånet till lägst ränta.

Varför är det bra med snabblån?

Du kan låna pengar utan säkerhet och får svar direkt. Detta är perfekt om du behöver låna snabba pengar men är osäker på vem du ska vända dig till. Ibland kan man behöva låna 500 kr snabbt och även om man känner någon man kan låna av är det jobbigt att behöva fråga. Att låna pengar privat är inte alltid en bra idé och gamla vänner blir ofta osams just över privata skulder.

Ibland kan det därför vara skönt att låna av en utomstående part, som inte ställer frågor eller tittar surt om man köper något som de anser vara onödigt. En fördel med snabblån är att det rör sig om ett mindre privatlån utan säkerhet. För att hitta bästa snabblånet med bästa räntan bör du jämföra olika alternativ.

Med snabblån kan du låna 5000 kr direkt, låna 10000 kr, låna 15000 eller låna 20000 kr snabbt, men det finns också mindre snabblån på 500 kr eller 1000 kr. Snabblån utan UC är uppskattade och liksom möjligheten till direkt utbetalning. Vill du låna pengar direkt på kontot är det med andra ord snabblån du ska sikta in dig på.

Fördelar med snabblån

 • Snabbaste typen av lån – för dig som vill låna snabbt
 • Lånet betalas ut direkt till ditt bankkonto (om du har samma bank som långivaren)
 • Du ansöker snabbt och enkelt
 • Ingen säkerhet behövs
 • Du kan låna till vad du vill
 • Låna mellan 500 kr och 25 000 kr
 • Smslån har lägre krav och du behöver inte ha en ekonomi i världsklass för att få låna
 • Idag kan du hitta billiga snabblån – vissa är även räntefria

Nackdelar med snabblån

Du har säkert varningsord som ”undvik snabblån” och liknande. Vissa hävdar bestämt att man bör undvika snabblån och sms-lån, men faktum är att ett sådant lån kan vara ett bra sätt att lösa ett akut behov. Men riktigt så svart eller vitt är det inte. I grund och botten handlar det om ifall du själv har kontroll över din ekonomi eller inte. Ett välkalkylerat snabblån behöver inte vara ett dåligt beslut.

Däremot bör du akta dig för att skapa en livsstil där du hamnar i en ond cirkel och ständigt löser gamla lån med nya snabblån. Du bör också kalkylera så att du kan betala av lånet inom rimlig tid – för att slippa onödig ränta och höga avgifter. Ett gott råd är att aldrig låna mer än du behöver. Läs alltid igenom villkoren och välj långivare med omsorg.

Hur många snabblån kan man ta?

Det finns ingen egentlig gräns för hur många snabblån man kan ta. Däremot är det alltid upp till långivaren att bedöma din ekonomiska situation och återbetalningsförmåga. De kan alltså ge dig nya lån så länge du sköter återbetalningarna, men börjar det strula eller om du har väldigt många skulder eller kreditförfrågningar i bagaget kan det hända att de drar öronen åt sig.

En seriös kreditgivare bör inte låna inte ut mer än vad du kan klara av att betala tillbaka – men du har också ett eget ansvar att hålla koll på din ekonomi. Tänk på att de som är ”svårast” att få lån hos ofta tar lägre risker även skyddar dig som konsument, så att du inte ska ta på dig för stora skulder. Det kan dock kännas motigt att få ett nej, i en situation när man verkligen behöver pengar.

Vad händer om du inte betalar tillbaka?

Se alltid till att betala av snabblånet enligt den avtalade planen. Får du problem med återbetalning bör du alltid kontakta långivaren och se om ni kan hjälpas åt att reda ut situationen. Om du inte betalar tillbaka ditt snabblån vid löptidens slut får det annars konsekvenser. Först får du påminnelser med förseningsavgifter, vilket försvårar situationen ytterligare.

Betalar du inte trots påminnelser går ärendet vidare till inkasso. Inkassoföretag har som affärsidé att driva in skulder och även de lägger på straffavgifter på den ursprungliga skulden. Dessutom får du betala dröjsmålsränta. Betalar du inte då heller går skulden vidare till Kronofogdemyndigheten. En skuld hos kronofogden är allvarligt och kan försvåra dina möjligheter att få lån i framtiden, så se till att alltid återbetala dina lån i tid.

Ångerrätt för lån

Som låntagare har du alltid 14 dagars ångerrätt från det att du tecknade lånet. Det innebär att du inom 14 dagar kan häva lånet och återbetala pengarna till långivaren. Då behöver du inte betala några extra avgifter eller kostnader för lånet. Vissa långivare försöker utnyttja denna paragraf i konsumentkreditlagen 21§ för egen vinning och säger sig erbjuda räntefria lån i 14 dagar. Men enligt lagen är alla lån på sätt och vis räntefria i 14 dagar. Om du vill häva ditt lån är det viktigt att du gör det inom tidsramen.

 

Snabblån FAQ

Vilket snabblån är bäst just nu?

Det beror på vilken typ av snabblån du söker och hur din privatekonomi ser ut. Med vår jämförelsetjänst kan du enkelt hitta det bästa snabblånet utifrån din ekonomiska situation.

Hur fungerar snabblån utan UC?

Det innebär att långivaren eller låneförmedlaren använder sig av t ex. Creditsafe eller Bisnode för att göra en kreditupplysning. Flera långivare kan sedan dela på uppgifterna och detta minimerar antalet synliga kreditförfrågningar i ditt register.

Finns det verkligen snabblån utan ränta?

Ja, men då är återbetalningstiden ofta väldigt kort och andra typer av kostnader som uppläggnings- och månadsavgifter kan tillkomma.

Kan man ångra ett snabblån?

Ja, du har alltid 14 dagars ångerrätt när du ansöker om snabblån. Meddela långivaren inom 14 dagar och betala tillbaka hela lånet så slipper du ränta och avgifter.

Är det någon skillnad på snabblån och smslån?

Nej, det är ingen skillnad. Begreppet smslån lever kvar från tiden då man ansökte via sms, men idag ansöker man via sin mobil genom att logga in med BankID.

När skall man inte ta ett snabblån?

Snabblån innebär att man får låna pengar snabbt, men också att man skall betala tillbaka snabbt. Klarar du inte av att betala tillbaka i tid kan räntan bli väldigt hög. Vet du med dig att du behöver längre återbetalningstid så kan privatlån vara ett bättre alternativ.