Privatleasing är ett populärt sätt att finansiera sin bil – istället för att lägga en stor summa pengar för att köpa bilen betalar du istället en månadsavgift för att hyra bilen under längre tid – ofta tre år i taget. Här svarar vi på några vanliga funderingar kring att privatleasa sin bil
Det korta svaret är att det ofta är lönsamt. Ett längre är att privatleasing är ett populärt sätt att finansiera en bil för privatbruk, men lönsamheten beror på många faktorer, som bilval, körvanor, leasingperiod och leasingavtal. Generellt sett är privatleasing ofta en mer kostnadseffektiv lösning jämfört med att äga en bil, men det är viktigt att göra en detaljerad jämförelse och ta hänsyn till alla faktorer som påverkar kostnaderna.
Sedan klimatbonusen togs bort 2022 har t.ex. elbilar blivit mycket dyrare att leasa, vilket Dagens Nyheter skrivit om.
Det går att tänka sig flera nackdelar med att leasa sin bil, men de behöver inte heller vara nackdelar, med rätt förberedelser och kunskap:
Att privatleasa en BMW innebär att du betalar en månadskostnad för att få ha bilen under en viss tid, vanligtvis mellan två och fyra år. Under leasingperioden äger du inte bilen, men du får använda den i stort sett som om den vore din egen. Efter leasingperioden kan du välja att köpa bilen till ett fast pris, lämna tillbaka den till leasingföretaget eller förlänga leasingavtalet. Det är viktigt att kolla upp villkoren för leasingavtalet noga, eftersom det kan finnas restriktioner kring hur många mil du får köra och vad som händer om bilen skadas.
Vänd dig till en auktoriserad återförsäljare för att leasa BMW. Hos många BMW-återförsäljare kan du även privatleasa MINI, de populära små modellerna som nu finns som elbil och hybrid.