Låna pengar samma dag

Ibland kan man behöva låna pengar och få utbetalning samma dag. Fungerar det? Vi lär dig knepen för att få lån med direkt utbetalning.

Behöver du låna pengar samma dag och få pengarna direkt? Inga problem. Många långivare erbjuder utbetalning samma dag och med de nya Swish-lånen går utbetalningen ännu snabbare. Genom den smidiga jämförelsetjänsten nedan kan du direkt se vilka långivare som erbjuder direkt utbetalning. Här kan du även hitta lån utan UC – perfekt om du behöver låna pengar väldigt snabbt.

När du lånar med ”direkt utbetalning” betyder det att när du skickat in din låneansökan får du svar direkt i mobilen eller på skärmen. Därefter betalas pengarna ut direkt, oavsett om det är helg, kväll eller röd dag. Det finns olika typer av snabblån och för att du ska få pengarna så fort som möjligt bör du välja det snabbaste lånet med direkt utbetalning.

Låna pengar samma dag med direktbetalning

Fördelen med att få snabblån med direkt utbetalning är att du får pengarna omgående. Det är inte alltid enkelt att förutse behovet av pengar och om du får oväntade utgifter eller behöver betala tillbaka en skuld kan du behöva lånar pengar omgående. Tänk på att om du skall låna pengar samma dag får du betala ränta på det nya lånet, så det är klokt att undvika att ta nya lån för att lösa gamla krediter.

När man ansöker om lån är det alltid bra att tänka igenom konsekvenserna. Ansök bara om lån om du vet att du kommer att klara av återbetalningen av skulden. Många lånar för mycket utan att tänka igenom vad fler lån kan betyda för ekonomin. Detta är förstås en risk när det gäller snabba lån, eftersom hela processen går så fort.

>> Jämför snabblån med direktbetalning <<

Sms lån pengar samma dag

Att ansöka om smslån är en enkel process. Genom att jämföra olika lån kan du hitta det med lägst ränta och avgifter. Enklast är att använda en gratis jämförelsetjänst online – då får du snabb överblick över tillgängliga lån. För att ansöka klickar du dig sedan vidare till långivarens hemsida och fyller i ett ansökningsformulär. Du legitimerar dig med E-legitimation (Bank-ID) och sedan är det bara att vänta på svar.

Tänk på att ju bättre du sköter dina lån desto villkor får du nästa gång du vill låna. Om du alltid sköter månadsinbetalningar och betalar tillbaka lånet i tid ökar din kreditvärdighet. Ju högre kreditvärdighet desto mindre risk anses du utgöra för långivaren och desto mer generösa kan de vara med sina erbjudanden. Ju bättre ekonomi du har och ju högre kreditvärdighet desto bättre ränta kan du få.

Räntan sätts alltid individuellt och för smslån och andra högkostnadskrediter kan räntan vara relativt hög. Därför är det viktigt att alltid jämföra ränta innan du ansöker om lån.

Låna pengar få dom samma dag

Låna inte i onödan och kom ihåg att om du ansöker om lån online eller i mobilen har du alltid 14 dagars ångerrätt från det att du tecknat lånet. Sms lån med snabb utbetalning kan vara perfekt om du vill köpa något på rea eller boka den perfekta restresan, trots att du inte har pengar just nu. Det är helt enkelt en möjlighet som gör att du inte missar det där tillfället som kanske aldrig dyker upp igen.

Hur vet man då att man får pengarna direkt? Välj en långivare som marknadsför direkt utbetalning. För att vara på den säkra sidan bör du även se till att välja ett lånebolag eller som använder samma bank som du själv. Då brukar överföringen ske genast. Om inte kan du få vänta tills nästa bankdag och om du ansöker om lån på en helg kan det innebära att det tar flera dagar innan pengarna når ditt konto.

Låna pengar snabbt samma dag

Hur kan man förbättra sina chanser att få snabblånet samma dag? Var noggrann när du fyller i ansökan och se till att allt blir rätt. Utöver detta måste du förstås uppfylla de grundkrav som ställs för att få låna pengar. Du måste exempelvis uppfylla ålderskravet (kan t ex vara 18 år, 19 år, 20 år, 21 år eller 22 år) och du måste även vara svensk medborgare. Genom att förbereda e-legitimation (Bank-ID) och ha alla uppgifter tillgängliga skyndar du också på processen.

Snabblån och smslån gör det möjligt att låna pengar samma dag och få pengarna snabbt på kontot. Hur snabbt kan man få pengarna? Om du ansöker tidigt på dagen och alla förutsättningar finns kan du få pengarna redan samma dag. De nya Swish-lånen gör det möjligt att få pengarna utbetalda på ett par minuter. För att kunna använda swish måste du ladda ner appen i din mobil. Du måste även logga in med Bank-ID i din internetbank och koppla det konto du vill använda till betalappen. Detta gör man bara en gång och sedan är tjänsten färdig att användas.

Snabblån utan UC – hur fungerar det?

När du vill låna pengar med utbetalning samma dag kan du ansöka om lån utan UC. Istället för att långivaren gör kreditupplysning hos UC köper de in uppgifter från ett annat kreditupplysningsbolag. För dig som kund är detta en fördel eftersom du minimerar antalet synliga kreditförfrågningar. Du kan nämligen ansöka om flera lån på samma kreditprövning.

Traditionellt brukar banker göra kreditupplysningar hos Upplysningscentralen (UC) men bland de nyare aktörerna finns Creditsafe, Bisnode, Soliditet och Decidas. En kreditkoll går ofta snabbt att genomföra och det är till fördel om du inte har alltför stora skulder eller betalningsanmärkningar sedan tidigare. Vissa långivare godkänner lån trots att du har betalningsanmärkningar, andra ser hårdare på detta.

Långivare med direkt utbetalning?

Hur hittar man då långivare med direkt utbetalning? Enklast är att använda en jämförelsetjänst där du fyller i vad du söker. Snabba utbetalningar har blivit ett konkurrensverktyg och ofta slåss de stora aktörerna om vem som kan betala ut pengar snabbast. För dig som kund innebär det förstås en stor fördel eftersom du får pengarna ganska omgående.

Om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare kan det vara svårare att få till en snabb process för den nya låneansökan. Generellt gäller att ju mindre summa pengar du ansöker om – desto lättare går det att få lånet beviljat. Om man har svårt att få godkänt för lån kan det ibland underlätta om man har en medlåntagare. Tänk bara på att om du inte kan betala tillbaka skulden övergår betalningsansvaret till den som är medsökande.

Viktigt att låna ansvarsfullt

När du ansöker om lån måste långivaren enligt konsumentkreditlagen göra en kreditkoll för att se så att du har betalförmåga nog för det nya lånet. Men du har även ett eget ansvar och eftersom du har bäst koll på hur din egen ekonomi kommer se ut den närmsta tiden är det alltid klokt att tänka igenom ifall du verkligen behöver låna pengar samma dag. Om du ansöker om lån med direkt utbetalning är det alltid bra att betala tillbaka pengarna så fort som möjligt – för att undvika onödig ränta.