Sambla
4.9 out of 5 stars

Populära låneförmedlaren Sambla erbjuder lån på upp till 600 000 kronor och det är enkelt att ansöka. Sedan starten 2014 har de hjälpt över 280 000 kunder att hitta bra lån med låg ränta.

 

 

  • Lån: annuitetslån/privatlån
  • Lånstorlek: 10.000 – 600.000 kr
  • Löptid: 1 -15 år
  • Årsränta: 3,01% – 22,59%
  • Effektiv ränta: 2,95% – 22,59%
  • Uppläggningsavgift: 0 kr

Sambla – Jämför 30 olika långivare

Trots att Sambla befinner sig i en bransch med hård konkurrens, är de populära även bland nya kunder. Genom dem kan du jämföra olika bankers räntor och hitta det mest fördelaktiga lånet. Som låneförmedlare har företaget lång erfarenhet och dörrarna öppnades redan 2014. Låna upp till 600 000 kronor och få en effektiv ränta på mellan 2,95–22,59 %.

 

Ansökningskrav hos Lendify:

  • 18 år fyllda.
  • Deklarerad inkomst minst 120.000 kronor.
  • Skuldfri i 6 månader.
  • Folkbokförd i Sverige.

En sedvanlig kreditprövning görs alltid.
Fler villkor kan finnas hos Sambla.se

 

Sambla privatlån

Samblas lån är privatlån som även kallas blancolån. Blancolån betyder att du lånar utan säkerhet och att du kan använda pengarna till vad du vill. De är alltså inte bundna till något visst ändamål eller till en bostad eller bil. När du ansöker online får du svar snabbt och för att öka dina chanser till beviljat lån kan du ange en medsökande till lånet. Då är ni två som delar på ansvaret och er gemensamma ekonomi ökar chanserna att få låna.

Ibland kan man behöva låna extra pengar och då är det bra att hitta ett fördelaktigt lån med bra ränta. Sambla hjälper dig att jämföra räntan hos olika banker så att du kan hitta det billigaste lånet. Att jämföra lån är helt gratis och du behöver bara fylla i dina uppgifter online för att få flera förslag från 30 olika banker. Ansök enkelt online och få svar redan idag.

mt|account_balance|

Direktbetalning: Ja

mt|no_encryption|

Lån utan UC: Nej

mt|warning|

Betalningsanmärkning: Ja

Ansök om Sambla lån

När du ansöker om lån hos Sambla får du upp till 30 låneerbjudanden, men det görs bara en enda kreditupplysning. I enstaka fall kan någon bank behöva extra information och då gör de ett tillägg hos UC för att förbättra underlaget till kreditbeslutet. Om du vill maximera din chans att få lån är det en god idé att lägga till en medsökande när du ansöker om lån – detta brukar bankerna se som en stor fördel när de gör sin bedömning.

Hur snabbt får man svar?

Om du ansöker på helgfri vardag får du i regel svar inom 24 timmar. Små lån brukar bli beviljade mycket snabbt – även på helgen. Om du ansöker om större lån under helg och på helgdagar (röda dagar) kan du få vänta lite längre – eventuellt till nästa vardag (bankdag). Hur lång tid processen tar kan skilja sig från långivare till långivare. När du blivit beviljad lån betalas pengarna ut snabbt.

Sambla eller Lendo

Den populära låneförmedlaren Lendo är omtyckt bland många kunder, men de samarbetar bara med 25 banker jämfört med Samblas 30. Däremot har Lendos flera samarbetspartners med låg ränta än vad Sambla har. De är dock den låneförmedlare som anses ha bäst kundservice och företagets goda omdömen på Trustpilot och andra omdömessidor pekar alla i samma riktning.

Sambla omdöme

Många kunder anser att Samblas kundservice svarar snabbt på telefon, har bra öppettider och ger förmånliga och relevanta låneerbjudanden till sina kunder. Det kan tyckas vara en petitess med bra kundbemötande, men många kunder uppskattar professionell kundtjänst där man faktiskt kan få svar på frågor och hjälp att lösa problem om det skulle uppstå några.

Sambla lånexempel:

  • Lånebelopp: Låna 100 000 kr i 5 år
  • Nominell ränta: 6,95%
  • Effektiv ränta: 7,18 %
  • Uppläggningsavgift: 0 kr
  • Månadskostnad: 1978 kr
  • Totalt att återbetala: 118 666 kr
  • Kreditkostnad: 18 666 kr

Vad krävs för att få lån?

För att få lån genom Sambla måste du uppfylla vissa grundkrav. De flesta långivare kräver att du är minst 18 år och har en inkomst på minst 12 500 kronor per månad. Du måste även vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige. Kraven kan tyckas hårda, men syftar till att sålla bort kunder som inte har betalförmåga nog för att låna pengar. Kom ihåg att en kreditkontroll är till både för långivarens och din egen skull.

Lån trots betalningsanmärkning

Du får inte ha haft några skulder hos Kronofogden under de senaste månaderna. Det kan gå att få låna trots betalningsanmärkning, men du får räkna med dyrare ränta och avgifter. Om du har betalningsanmärkning är det ofta ett tecken på att ekonomin inte är i balans och då kan det vara olämpligt att låna mer pengar. Om det är en gammal anmärkning som ligger kvar trots att din ekonomi har förbättrats kan det vara idé att ta en dialog med låneförmedlaren.

Utbetalning av lån genom Sambla

De betalar inte ut några pengar, utan detta sköts av respektive bank som du tecknar lån hos. Den tid det tar från godkänd ansökan till utbetalning kan variera och det spelar även in om du ansöker om lån på helg eller röd dag. För små lån är processen ofta snabbare. Då kan pengarna ofta betalas ut redan samma dag. Du ansöker enkelt online och när du har fyllt i dina uppgifter hos Sambla kan du använda BankID för att identifiera dig och verifiera lånet.

Detta gör processen snabb, enkel och trygg. Hos Sambla kan du få erbjudanden från upp till 30 olika långivare och sedan kan du enkelt välja det alternativ du tycker passar bäst. När du jämför ränta är det viktigt att skilja på nominell ränta och effektiv ränta. Effektiv ränta är den totala eller faktiska kostnaden för att få låna – inklusive ränta och alla avgifter. De flesta banker svarar inom 24 timmar och sedan kan du ta ställning till låneerbjudandet.

Låna ansvarsfullt

Låna inte mer pengar än du tror dig kunna betala tillbaka inom den planerade löptiden. Tänk på att alltid betala tillbaka lånet i tid, så slipper du onödiga kostnader. Om du trots allt skulle få problem med att betala tillbaka lånet bör du kontakta långivaren för att försöka lösa situationen på bästa sätt. Genom god planering och framförhållning kan du påverka din ekonomi och undvika att hamna i en skuldfälla.