När du vill låna en mindre summa pengar är det smart att jämföra olika mikrolån, minilån och smålån för att få den bästa dealen. Välj bästa lånet för snabbast utbetalning.

MinilånGenom att jämföra lån online kan du försäkra dig att få det bästa erbjudandet. Ansök om lån utan UC, lån utan inkomst eller lån med betalningsanmärkning. Utbetalningen sker väldigt snabbt och det är enkelt att ansöka. Minilån har funnits i Sverige sedan 2006 och tanken är att privatpersoner ska kunna låna en mindre summa pengar utan säkerhet – snabbt och enkelt.

Flexibla Minilån:

Välj belopp:
Återbetalningstid:
  • Filtrera för:
  • Lån utan UC
  • Lån med betalningsanmärkning
  • Direktbetalning
Sortera efter:
Visa fler resultat

Minilån 500 kr

Man hör ofta talas om flexibla lån, men vad är egentligen skillnaden mellan mikrolån, minilån, sms-lån, snabblån och smålån? Svaret är enkelt – det är olika namn för samma sak. Små, flexibla lån där du kan låna från 500 kronor och få pengarna utbetalda snabbt. Perfekt om du behöver ett snabbt tillskott av extra pengar eller om du behöver köpa något oväntat fast du egentligen inte har råd.

Med ett minilån kan du låna pengar utan säkerhet och du kan också göra vad du vill med pengarna. Återbetalningstiden är ofta kort och räntan är generellt något högre än för andra typer av lån. Du kan ansöka om minilån även om du har betalningsanmärkningar eller dålig kreditvärdighet. Ansöker du om minilån utan UC så kan du göra flera låneansökningar på samma kreditupplysning.

Minilån är en form av snabblån och du kan låna så lite som 500 kronor. Men du kan även låna 1000 kr, 2000 kr, 5000 kr eller 10 000 kr. När du lånar över 80 000 kronor måste långivaren göra kontroll hos UC, men för små lån under det kan du låna utan UC. Då köper långivaren istället upplysningar från något annat kreditupplysningsföretag – som Bisnode eller Creditsafe

Gratis Minilån?

Kan man verkligen låna 500 kr gratis? Ja, det är möjligt! Det råder hög konkurrens på lånemarknaden och vissa långivare försöker värva nya kunder genom specialerbjudanden. Gratis lån utan ränta och uppläggningsavgift gäller vanligtvis bara nya kunder och första gången man lånar pengar. Men det finns inget som hindrar att du lånar hos flera olika långivare eller väljer en annan nästa gång.

Tänk på att lånet bara är kostnadsfritt under förutsättning att du betalar tillbaka det inom den avtalade löptiden. Om lånet förfaller kommer det börja kosta pengar och då kan den totala skulden öka snabbt. Det är alltid viktigt att betala tillbaka lån i tid, men för smålån är det extra viktigt eftersom räntan är relativt hög. Se därför till att bara ansöka om lån som du vet att du har möjlighet att betala tillbaka.

Låna 500 kr direkt utbetalning

Det som gör minilån speciella är att de fungerar som snabblån med snabb utbetalning. En del lån erbjuder direkt utbetalning men för att du ska få pengarna ”direkt” måste du använda samma bank som låneföretaget. Annars kan utbetalningen ”fastna” i överföringen mellan banker och då får du pengarna först nästa bankdag. En nyhet är minilån swish – minilån med utbetalning via Swish.

Betalappen Swish är mycket populär bland privatpersoner men nu lanseras även en version för företag och banker. Det innebär att med swish-utbetalning kan du få lånet utbetalt lika snabbt som man sätter över pengar mellan privatpersoner. Från låneansökan till att du har pengarna på kontot kan det ta ett par minuter! Perfekt om du står i en butik och ska köpa något på rea och väntar på inbetalning.

Låna 500 kr på helgen

Är det möjligt att få pengar utbetalda även på helgen? Har du träffat drömtjejen på krogen och vill bjuda henne på en drink men saknar pengar, men vet att lönen kommer först om en vecka? Om du ansöker om ett minilån med direkt utbetalning (även på helg och kvällar) eller snabblån Swish kan du få pengarna i handen på ett par minuter. Detta kan även vara bra om du måste tanka eller handla mat för att klara den sista tuffa veckan innan lön.

Vem är det som ansöker om minilån? Och vad lånar folk till? Det kan vara så att du får en oväntad utgift som inte kan vänta. Kanske behöver barnen nya skor till gymnastiken eller så vill du själv unna dig något fast du egentligen inte har råd just nu. Vad du vill låna till spelar ingen roll, men eftersom minilån är en så kallad högkostnadskredit bör du undvika att låna i onödan.

Undvik helst att låna för ren konsumtion. Att ansöka om lån för att bjuda kollegorna på en runda på krogen kan kosta mer än den smakar. Men ett frisörbesök inför en anställningsintervju kan vara en smart investering. Det viktiga är att du bara tar lån som du har råd att betala tillbaka. Låna gärna, men försök alltid att betala tillbaka hela skulden så fort du har möjlighet.

Smålån utan inkomst

Det är möjligt att ansöka om smålån eller minilån (små blancolån) även om du saknar inkomst eller har oregelbunden inkomst alternativt eget företag. Det kan vara bra att veta att du kan få låna även om du studerar, är sjukskriven, arbetslös, har timanställning eller går på vikariat. Vissa långivare specialiserar sig på just dessa grupper, men generellt gäller att ju bättre och mer stabil ekonomi du har – desto bättre ränta och lånevillkor kan du få.

Ett sätt att förbättra ekonomin är att öka din kreditvärdighet. Detta görs enklast genom att alltid betala räkningar i tid. Har du möjlighet att öka din inkomst och minska utgifterna kan du också uppleva en ekonomisk förbättring. Men det viktigaste är att betala tillbaka skulder och att undvika att ta nya krediter. Många små krediter (även fakturaköp på Internet) kan påverka den totala bilden och din kreditscore.

Det spelar kanske inte någon större roll i sig, men kan ligga till last om du vill ansöka om bolån eller större privatlån senare. Vissa långivare har inkomstkrav medan andra kan godkänna minilån utan inkomst. När du ansöker om lån görs en kreditprövning för att långivaren eller kreditbolaget vill se att du har betalförmåga nog för det nya lånet. Detta är både för din och deras trygghet.

Ansök online – ta mikrolån direkt

När du ansöker om lån online eller i mobilen går hela processen väldigt snabbt. Du fyller i önskat lånebelopp och återbetalningstid och om du använder en jämförelsetjänst får du flera bra förslag att välja bland. När du har bestämt dig ansöker du direkt online, väljer utbetalningsalternativ och verifierar dig med BankID. Om allt ser bra ut blir din låneansökan i regel godkänd snabbt och utan problem.

Pengarna betalas normalt ut mycket snabbt och har du samma bank som långivaren eller väljer utbetalning via Swish kan du få pengarna inom ett par minuter. För att kunna använda Swish måste du förstås ladda ner appen och logga in i din Internetbank för att koppla ett konto till tjänsten. Detta gör du bara en gång och sedan kan du både betala och ta emot pengar snabbt och smidigt med din mobiltelefon.