Meddelandelån
4.9 out of 5 stars

Genom populära låneförmedlaren Meddelandelån kan du ansöka om konsumentkrediter som snabblån, smslån och privatlån utan UC. Istället används Creditsafe för kreditkoll.

 

 

  • Lån: Snabblån
  • Lånstorlek: 1000 – 30.000 kr
  • Löptid: 1 – 36 månader
  • Årsränta: 39%
  • Effektiv ränta: 195%
  • Uppläggningsavgift: 380 kr

Varning

Det här är en högkostnadskredit Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Låna med Meddelandelån

Meddelandelån erbjöd tidigare sina kunder två olika låneprodukter; webblån och smslån utan UC. Numera har de båda lånen exakt samma villkor, ränta och uppläggningsavgift. Som kund erbjuds du också korttidslån med räntefri period och för dessa kan villkoren se något annorlunda ut. Nya kunder kan exempelvis få låna 1000 kronor i 30 dagar utan ränta och avgifter.

Oavsett hur mycket eller hur lite du väljer att låna är uppläggningsavgiften densamma. Om du lånar lite pengar blir det alltså en förhållandevis dyr avgift, än om du lånar en större summa. Räntan ligger på 39% (nominell ränta) och håller sig precis under maxtaket på 40%. Detta gör att lånen hamnar i det dyrare skiktet – högkostnadskredit – men å andra sidan krävs ingen säkerhet för dessa lån.

 

Ansökningskrav hos Meddelandelån

  • 20 år fyllda.
  • Deklarerad inkomst individuell bedömning.
  • Ingen betalningsanmärkning.
  • Folkbokförd i Sverige.

En sedvanlig kreditprövning görs alltid.
Fler villkor kan finnas hos
meddelandelan.se

 

Meddelandelån UC – lån utan UC

När du lånar från Meddelandelån krävs ingen säkerhet och sådana lån brukar benämnas blancolån. Lånet har flexibel löptid på 30 dagar till 3 år. Hur lång återbetalningstiden är beror på hur mycket du lånar och om du skulle behöva kan du ändra återbetalningstiden under löptiden. Om du kontaktar Meddelandelån kan det gå att få förlängd återbetalningstid med upp till 30 dagar.

På hemsidan kan du alltid se exakt hur mycket lånet kommer att kosta, innan du ansöker. Kom även ihåg att du alltid har 30 dagars ångerrätt enligt distansavtalslagen. Det innebär att du (utan någon särskild anledning) kan ångra lånet inom 30 dagar. Då betalar du tillbaka pengarna och behöver inte betala någon ränta eller andra avgifter.

mt|account_balance|

Direktbetalning: Ja

mt|no_encryption|

Lån utan UC: Ja

mt|warning|

Betalningsanmärkning: Nej

Vad krävs för att få låna?

För att få låna genom Meddelandelån krävs att du är minst 20 år och svensk medborgare. Du måste ha fast adress och publika kontaktuppgifter. Om du har skyddad identitet eller förmyndare kan det alltså bli svårt att få låna pengar. Du måste också klara den kreditupplysning som görs hos Creditsafe och du bör också kunna uppvisa en deklarerad inkomst i Sverige.

Meddelandelån med betalningsanmärkning

För att få godkänt på låneansökan bör du inte ha någon betalningsanmärkning, men om du har någon enstaka och din betalförmåga i övrigt är god kan din ansökan bli godkänd. Däremot bör du inte ha några skulder hos Kronofogdemyndigheten – då kommer du högst sannolikt bli nekad att få låna pengar. När du ansöker om lån är det alltid din samlade kreditvärdighet som är intressant – ju högre betyg du har desto godare möjligheter har du att få lån.

Meddelandelån – ansökan och utbetalning

Du ansöker om Meddelandelånet online och loggar in med BankID. När du fyller i personuppgifter får du även ange till vilket kontonummer du önskar få pengarna utbetalda. Du väljer önskat lånebelopp och återbetalningstid och klickar dig sedan vidare. Genom att du måste verifiera låneansökan med BankID eller e-legitimation kan du vara säker på att ingen annan ansöker om lån i ditt namn.

Om du uppfyller alla lånevillkor och får godkänt på din ansökan betalas pengarna ut snabbt till det konto du valt. För att få snabbast hantering och utbetalning rekommenderas du att ansöka om lån under de tider då Meddelandelåns kundtjänst har öppet. Du måste inte ha tillgång till dator för att ansöka om lån, utan smslån och små lån kan du ansöka om direkt i mobilen.

 

Meddelandelån lånexempel:

  • Lånebelopp: Låna 5000 kr i 2 mån
  • Nominell ränta: 39%
  • Effektiv ränta: 194,93%
  • Uppläggningsavgift: 380 kr
  • Avi: 90 kr
  • Månadskostnad: 2859 kr
  • Totalt att återbetala: 5718 kr
  • Kreditkostnad: 718 kr

Hur mycket kan man låna?

Med Meddelandelåns lånetyper kan du låna från 1000 kronor upp till 30 000 kronor. Ränta och avgift är densamma oavsett hur mycket du lånar, medan återbetalningstiden varierar. Om du är ny kund kan du lånar 1000 kronor i 30 dagar utan ränta och avgifter. Ibland förekommer även andra erbjudanden. Alla Meddelandelåns lån är s.k. lån utan säkerhet (blancolån).

För smålån finns det många olika benämningar och sms-lån, privatlån, mikrolån, privatlån eller minilån är vanliga uttryck. Andra ord som används är mobillån och internet lån, lån utan säkerhet liksom SMSlån utan UC. Samtliga är av typen blancolån och eftersom du lånar utan säkerhet är räntan generellt högre än för andra typer av lån – som bolån.

Goda omdömen trots högkostnadslån

Trots att Meddelandelån är ett relativt dyrt lån är många kunder nöjda med låneförmedlingen. Det beror till stor del på att bolaget har marknadens bästa kundtjänstöppettider och anses ha kompetent kundtjänst. Dessutom är det avgiftsfritt att ansöka och du kan förlänga ditt lån med upp till 30 dagar – vilket kan vara bra om en oväntad situation skulle uppstå.

Men utmärkt service är bara en del av bilden. Ett annat skäl till varför många väljer Meddelandelån är att de inte använder UC (Upplysningscentralen) för kreditupplysningar. Det görs en kreditkoll, men genom Creditsafe, vilket innebär att du slipper en notering i UC-s register när du ansöker. Om du har tänkt ansöka om ett större lån (exempelvis bolån) kan det se bättre ut med få förfrågningar.

Enkelt och bekvämt att låna!

Att ansöka om lån online är både enkelt och bekvämt. Men tänk igenom ditt lån noga innan du ansöker – så att du verkligen klarar av att betala tillbaka lånet inom utsatt tid. Annars kan du få betalningsanmärkningar och drabbas av dyra påminnelseavgifter. Detta är särskilt viktigt om du ansöker om en högkostnadskredit. Tänk även på att aldrig lösa ett dyrt lån med en annan dyr kredit.