loanstep
4.9 out of 5 stars

Med Loanstep kan du låna kostnadsfritt i 14 dagar. Du får pengarna samma dag och rabatt om du betalar tillbaka tidigare än avtalat.

 

 

 

  • Lån: Snabblån
  • Lånstorlek: 3000 – 5.000 kr
  • Löptid: 1 – 5 månader
  • Årsränta: 39%
  • Effektiv ränta: 1077%
  • Uppläggningsavgift: 712 kr

Varning

Det här är en högkostnadskredit Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Låna med Loanstep

När du lånar genom Loanstep väljer du själv om du vill ha korttidslån eller långtidslån. Skillnaden är att om du lånar med kort återbetalning blir ränta och avgifter lägre. Låna 3000 till 50 000 kronor och få preliminärt svar direkt när du ansökt. Vid godkänd ansökan betalas pengarna ut redan samma dag under förutsättning att du ansökt innan klockan 12.00. Att ansöka är om korttidslån och långtidslån hos Loanstep är gratis.

 

 

 

Ansökningskrav hos Loanstep

  • 20 år fyllda.
  • Deklarerad inkomst individuell bedömning.
  • Inget skuldsaldo hos kronofogden.
  • Folkbokförd i Sverige.

En sedvanlig kreditprövning görs alltid.
Fler villkor kan finnas hos
loanstep.se

 

Vad har Loanstep för ränta?

Lån via Loanstep har en årsränta på 39 %, vilket kan låta väldigt dyrt. Men om du väljer lån med kort löptid blir det mycket billigare och om du betalar tillbaka hela beloppet inom 14 dagar är det gratis att låna pengar. Löptiden varierar mellan 14 – 150 dagar och det är upp till dig själv hur lång tid du vill ha på dig innan lånet ska betalas tillbaka.

För snabba smslån på upp till 5000 kronor som återbetalas inom 14 dagar betalar du ingen ränta alls. När du ansöker om lån hos Loanstep får du normalt betala en förmedlingsavgift på 712 kronor. Men om du betalar tillbaka hela lånet inom 14 dagar slipper du även denna avgift. Aviavgift tillkommer till varje betalning, så ju färre inbetalningar du behöver göra – desto mer pengar sparar du.

Du kan även ansöka om långtidslån på 15 000 kronor – 50 000 kronor. Långtidslånet löper på mellan 6 och 60 månader och räntan sätts individuellt utifrån din ekonomi och betalförmåga.

mt|account_balance|

Direktbetalning: Ja

mt|no_encryption|

Lån utan UC: Ja

mt|warning|

Betalningsanmärkning: Ja

Loanstep utan UC

Genom Loanstep kan du låna pengar utan UC. Loanstep gör givetvis en kreditprövning, men istället för att anlita Upplysningscentralen använder de sig av Creditsafe. För dig som kund innebär det att förfrågningen inte syns i ditt register hos UC. Det kan vara av värde om du vill att din ekonomi ska se ordnad ut – vilket exempelvis kan gynna dig om du har tänkt ansöka om ett större bolån senare.

Vad krävs för att få lån?

För att kunna ansöka om lån måste du vara minst 18 år (innevarande kalenderår). När du ansöker om lån görs en individuell bedömning för att fastställa din ekonomiska situation och betalförmåga. Om du anses ha förutsättningar att kunna betala tillbaka pengarna inom utsatt tid finns inga hinder för att du ska få låna. Om du nyligen har fått jobb kanske det inte syns vid kreditupplysningen och då är det extra bra att det görs en individuell bedömning.

Låna trots betalningsanmärkning?

När du ansöker om lån tas hänsyn till en helhetsbild av din ekonomi. Om du har någon enstaka betalningsanmärkning som ligger långt tillbaka i tiden (äldre än 12 månader) behöver det inte försämra dina chanser utan du kan ändå gå få godkänt på låneansökan. Däremot bör du inte ha någon skuld hos Kronofogdemyndigheten.

 

Loanstep lånexempel:

  • Lånebelopp: Låna 5000 kr i 3 mån
  • Nominell ränta: 39%
  • Effektiv ränta: 364,36%
  • Uppläggningsavgift: 712 kr
  • Avi: 60 kr
  • Månadskostnad: 1 837 kr
  • Totalt att återbetala: 6 220 kr
  • Kreditkostnad: 1 220 kr

Vad händer om man inte kan betala tillbaka?

Loanstep kan låna ut pengar även om du har en tillfällig ekonomisk svacka, men det är viktigt att komma ihåg att räntekostnaden blir hög om du inte betalar tillbaka i tid. Undvik därför att låna för att betala av andra krediter. Ibland kan oväntade situationer uppstå i livet och ekonomin kan påverkas. Om du får svårt att betala tillbaka din skuld bör du alltid kontakta långivaren för att hitta en lösning.

Om ditt lån övergår från korttidslån till långtidslån får du betala onödigt mycket i ränta och avgifter. Ifall det gått mer än 150 dagar och korttidslånet ännu inte är återbetalt riskerar du att ärendet drivs vidare av inkasso och i förlängningen kronofogden. Tänk därför igenom saken noga innan du ansöker om lån. Om du tror att du kommer få svårt att betala tillbaka lånet rekommenderar vi att du avstår från att låna mer pengar.

Kostnadsfritt lån – är det möjligt?

För små korttidslån med återbetalning inom 14 dagar är det faktiskt gratis att låna. Det betyder att du slipper uppläggningsavgift / förmedlingsavgift och ränta för denna tid. Om du inte betalar tillbaka inom 14 dagar utan det går längre tid kommer du debiteras ränta och aviavgifter. När du ansöker om lån kan du alltid se exempel på hur mycket ditt lån kommer att kosta beroende på belopp och löptid.

Hur fungerar Loanstep?

Loanstep är en del av P2P-företaget Savelend Sweden AB och som kund kan du både spara och låna pengar. Numera marknadsförs de båda tjänsterna under varsitt varumärke och Loanstep är till för dig som vill låna pengar, medan Savelend fokuserar på sparande. Loanstep erbjuder korttidslån i form av smslån men även större lån upp till 50 000 kronor. Lånen är av typen blancolån vilket innebär att du kan låna pengar utan säkerhet.

Loanstep – omdöme från kunder

Många uppskattar Loanstep för att det går enkelt och snabbt att ansöka om lån. Om du ansöker om lån tidigt på dagen betalas också pengarna ut rekordsnabbt. När du ansöker om lån får du en klar bild över återbetalningstid och total kostnad, vilket många kunder uppskattar. Det kan vara positivt att man kan få lån trots betalningsanmärkning och att det inte finns några särskilda inkomstkrav.

Företaget har även fått positiva omdömen för att man får bra rabatt om man betalar tillbaka lånet innan löptiden är slut. Många är även nöjda med att Loanstep anlitar Creditsafe istället för UC.

Ska man nämna något negativt så är det att ränta och avgifter blir relativt dyra om man lånar med en löptid längre än 14 dagar. Det mest förmånliga är att betala tillbaka hela lånet inom 14 dagar. Vissa kunder tycker det är synd att man inte kan låna en ännu mindre eller ännu högre summa pengar än vad som är möjligt.

Ansök om lån online

Smslån, mikrolån, snabblån och andra smålån och privatlån är generellt sett dyrare än lån med säkerhet – som bolån. När man jämför lån online gäller det därför att väga in fler faktorer – som hur snabbt man kan få lån och hur bra service låneföretaget ger. Snabbaste och enklaste sättet att ansöka om stora eller små lån är att göra det online. Ansök på dator eller i mobil och identifiera dig med BankID så får du ofta svar direkt.