Låna 50 000 kr

 

Kan man låna 50 000 kronor utan säkerhet? Här ger vi dig tips på hur du hittar bästa snabblånen där du även kan låna utan UC.

 

Hur mycket vill du låna? 
5 000 kr 600 000 kr
När vill du betala tillbaka? 
1 år 18 år
  • Filtrera för:
  • Utan UC?
  • Betalningsanmärkning?
  • Endast låneförmedlare

låna 50000

Behöver du låna pengar utan säkerhet är det ett så kallat blancolån du ska välja. Det finns långivare som erbjuder lån på upp till 50000 kronor – helt utan säkerhet. Du ansöker enkelt online och får ofta svar redan samma dag. De mest fördelaktiga lånen har relativt låg ränta och för att minimera dina kostnader ytterligare bör du betala tillbaka lånet så snabbt som möjligt.

Idag erbjuder låneförmedlare och kreditföretag även större lån utan säkerhet. Det vanliga är att det tar lite längre tid än exempelvis snabblån, men det finns även långivare som lovar att du får pengarna utbetalda samma dag. Men har du tid att vänta ett par dagar extra får du fler valmöjligheter och kan dessutom få bättre villkor och ränta.

Går det att snabbt låna 50000 kr?

När du ansöker om en större summa pengar går det vanligtvis inte lika snabbt att få pengarna som när du ansöker om snabblån eller sms-lån. Men du kan själv påverkar hur snabbt du får pengarna. Se till att du har samma bank som långivaren eller kreditgivaren använder så går utbetalningen mycket snabbare. Snart finns det även möjlighet att ansöka om Swish-lån med direkt utbetalning – då får du pengarna direkt till ditt Swish-konto.

Varför ska man ta snabblån på 50000 kronor?

Ibland kan det uppstå behov av pengar och har man ingen buffert kan det vara bra med ett extra tillskott. Kanske har du fått nytt jobb och måste köpa en bil, eller så har taket på verandan gått sönder och det regnar in. Eller så hittar du drömresan till oslagbart pris och saknar pengar just nu, fast du vet att du kan finansiera den fullt ut på sikt. Oavsett vad du vill låna till är ett snabblån med bra ränta ett alternativ.

Det finns många sätt att ansöka om lån på. Enklast är att använda en förmedlingstjänst online, så ser du direkt vilket lån som ger dig bäst villkor och ränta. När du har bestämt dig för vilket lån du vill ha ansöker du online. Välj hur mycket du vill låna, hur lång återbetalningstid du önskar och fyll i dina personuppgifter korrekt. Signera med E-legitimation eller Bank-ID så behandlas din ansökan snabbare.

När betalas pengarna ut?

När du ansöker om lån behandlas vanligtvis din ansökan automatiskt. Detta går mycket snabbt och ofta får du svar samma dag eller inom ett par dagar. För att öka chanserna till snabbt lån bör du om möjligt ansöka tidigt på dagen. Var också noga med att ange rätt uppgifter, annars kan hanteringen av ditt ärende fördröjas.

När du fått godkänt på låneansökan kan pengarna betalas ut redan samma dag eller dagen efter, förutsatt att du och långivaren använder er av samma bank. Om du ansöker om lån på röd dag, helg eller kväll kan du få vänta lite längre på utbetalning. När du ansöker om lån får du svar på när dina pengar kommer att betalas ut.

Hur långt är ett snabblån?

Som namnet avslöjar är ett snabblån ett lån som det går snabbt att ansöka om och detta lån har även snabb utbetalning. Löptiden är relativt kort och ju snabbare du kan betala tillbaka pengarna desto billigare blir det. Vissa snabblån är dyra, men det finns även de som är riktigt billiga. En del långivare erbjuder kostnadsfria lån om du betalar tillbaka inom 30 dagar. Exakt hur lång återbetalningstid du får beror på hur mycket pengar du lånar.

När du tar ett snabblån är det viktigt att betala tillbaka inom avtalad tid. Om du bara låter lånet förfalla kan nämligen en helt annan (ofta mycket dyrare) ränta börja gälla. Du kan även få betala förseningsavgifter, påminnelser och dröjsmålsränta. Och i värsta fall kan du få betalningsanmärkning eller få en skuld hos Kronofogden. Detta vill du till varje pris undvika, så försök att inte låna mer än du kan betala tillbaka.

Låna 50 000 kr med ett privatlån

Genom ett privatlån får du allra bäst villkor. Privatlån har lägre ränta än smslån, snabblån, mikrolån och alla de andra smålån varianterna. För att kunna ansöka om privatlån finns ibland inkomstkrav. Privatlån är liksom de övriga av typen blancolån, vilket innebär att du kan låna pengar utan säkerhet. Detta är att jämföra med billån eller bolån, då bilen eller bostaden är pantsatt.

Som en annan variant till privatlån kan nämnas kreditlån. Detta innebär att du beviljas kredit upp till ett visst belopp och sedan väljer du själv om, när och hur mycket av krediten du vill utnyttja. Detta är bra exempelvis om du ska renovera huset och inte vet på förhand hur mycket det kommer att kosta. Kreditlån är vanligtvis mer fördelaktigt än andra snabblån som sms-lån och du kan förhandla om räntan precis som för vanliga lån.

Låna 50000 kr utan UC

Vad innebär lån UC? När du handlar på kredit eller ansöker om lån görs en kreditprövning. Denna kan ske hos UC Upplysningscentralen eller ett annat kreditupplysningsföretag. Om kreditkoll görs hos UC lagras uppgifter varje gång och du får en notering om att kreditförfrågan har gjorts. Med tiden kan ditt register bli långt och många kreditförfrågningar kan minska chanserna att beviljas ett större lån som bolån.

När du ansöker om lån utan UC görs i regel bara en förfrågan och sedan delar flera långivare eller kreditbolag på uppgifterna. På så vis kan du alltså ansöka om flera lån på samma kreditupplysning. Att ansöka om flera lån betyder att du får fler valmöjligheter. Du måste inte tacka ja till alla låneerbjudanden utan kan välja det du tycker är bäst.

Kan man låna 50000 kr utan fast inkomst?

Ibland kan man behöva låna pengar men om du saknar fast inkomst kan det vara svårt att få låna hos de traditionella bankerna. Som tur är finns det alternativ. Vissa långivare kan godkänna lån på 50 000 kronor även om du saknar fast anställning. Detta är bra om du är arbetslös eller har annan inkomst som föräldrapenning, sjukpenning eller om du lever på ett arv.

Många har även timanställning eller visstidsanställning där kontrakt avlöser varandra. Följden är att inkomsten varierar och det kan vara svårt att visa upp en exakt inkomst. Huvudsaken är att du kan visa upp att du har betalförmåga nog att kunna betala tillbaka lånet inom avtalad tid. Det är enklare att få lån utan inkomst om du ansöker om en mindre summa pengar.

Om du har svårt att få låna pengar kan det öka chanserna om du skaffar en medsökande till lånet. Det kan exempelvis vara en sambo eller släkting och betyder att ni är två som delar på ansvaret för att betala tillbaka lånet. Men var försiktig med sådana uppgörelser – om du själv inte klarar av att betala tillbaka lånet innebär det att du kan sätta någon annan i ekonomisk knipa.

Vad krävs för att få låna?

För att kunna ansöka om lån måste du uppfylla det grundläggande ålderskravet för att låna pengar. Det kan vara 18, 19, 20, 21 eller 22 år, beroende på vilken bank eller långivare du vänder dig till. Syftet med denna åldersgräns är rent juridiska samt att man bör ha uppnått en viss mognad innan man får låna. Det är alltså lika mycket för långivarens trygghet som din egen.

Övriga krav är att du ska vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige. Du måste alltså ha en fast adress och ett registrerat telefonnummer. Dessutom underlättar det om du har Bank-ID eller E-legitimation klar, för de flesta långivare vill att du verifierar din identitet med dessa när du ansöker online eller i mobilen.

Vissa långivare och banker har inkomstkrav (krav på lägsta inkomst eller krav på fast anställning) medan andra kan godkänna lån utan inkomst. En del långivare kan godkänna lån trots att du har betalningsanmärkningar, men det bästa är givetvis om du har en stabil ekonomi. Har du skuld hos Kronofogden eller höga krediter kan det bli svårare att få godkänt på en ny ansökan.

Låna 50000 kr snabbt

Vilken långivare eller bank är bäst om man vill låna 50000 kr snabbt? Det är en omöjlig fråga att svara på eftersom räntan sätts individuellt. Det innebär att kreditgivaren skapar sig en samlad bild över din ekonomi och ditt UC-score och bedömer sedan vilken ränta de kan erbjuda dig. Saker som spelar in är din ålder, inkomst, tidigare skulder och om du har några betalningsanmärkningar.

Tänk på detta:

  • Vad ska du låna till och är det viktigt så att det är värt att låna?
  • Räkna ut vad din månadskostnad skulle bli
  • Finns det utrymme i din personliga budget?
  • Jämför ränta och avgifter innan du väljer lån
  • Kontrollera villkoren noga innan du skriver avtal

Vad händer om man ångrar lånet?

När du ansöker om lån online gäller konsumentkreditlagen och du har alltid 14 dagars ångerrätt på lån. Det betyder att du kan ångra lånet och betala tillbaka pengarna utan att behöva betala några extra avgifter. Även om du ansökt om lån kan du alltid avstå från att låna – eller välja ett annat lån som du tycker verkar bättre.

När du betalar tillbaka ett lån säger man att du ”amorterar”. Du kan välja att amortera samma summa varje månad eller olika belopp för olika månader. Du kan även välja att betala tillbaka hela lånet på en gång om du skulle önska. Kom ihåg att ju snabbare återbetalning – desto billigare blir lånet för dig eftersom du slipper betala ränta.