Låna 5000 kr

Det kan låta som lite pengar, men att låna 5000 kronor kan göra stor skillnad! Kanske behöver du köpa något eller får en oväntad utgift ett par veckor innan lön.

Även om du ”bara” behöver låna 5000 kronor kan det kännas genant att behöva låna pengar privat, av en vän eller släkting. Därför kan det vara bra med ett snabblån, där du enkelt kan låna 5000 kronor räntefritt eller till låg ränta. Hur gör man för att hitta det billigaste lånet? Enklast är att jämföra olika alternativ online. Med en bra jämförelsetjänst får du överblick över alla tillgängliga lån och du kan se vad de kostar.

Vad är smålån och snabblån?

Det finns många olika typer av lån och några av de vanligaste är snabblån och smslån. De är båda en form av blancolån vilket betyder att du lånar pengar utan säkerhet. Smålån kan även kallas mikrolån, mobillån, mikrokredit och minilån. Kännetecknande för dessa lån är att det går snabbt och enkelt att ansöka om en mindre summa pengar. Dessutom betalas ofta pengarna ut snabbt.

>> Alla Snabblån på 5000 kr <<

>> Jämför lån på 5000 kr utan UC <<

Att låna 5000 kronor med låg ränta

Om du vill låna 5000 kr är det klokt att leta efter ett lån med låg ränta. Räntan kan variera för olika lån och den sätts även individuellt – vilket betyder att din betalförmåga och ekonomi spelar in. Har du en fläckfri historik utan betalningsanmärkningar har du större chans att få lån med riktigt bra villkor. När du jämför lån är det viktigt att även räkna med andra avgifter – som aviavgifter och eventuell uppläggningsavgift.

Snabblån eller mikrolån?

Kärt barn har många namn och smålån kallas ibland snabblån, minilån och mikrolån. Poängen är att du lånar en relativt liten summa pengar och att du betalar tillbaka lånet ganska snabbt. Det går ofta väldigt snabbt och enkelt att ansöka om små lån, till skillnad från större bolån eller privatlån som kan ta lite tid. Ett mikrolån kan ha låg ränta eller vara helt räntefritt, precis som snabblån.

Låna 5000 kr med direkt utbetalning

Ibland kan man behöva låna pengar snabbt och då är det bra med ett lån med direkt utbetalning. Detta kallas ibland direktlån, men är en variant av snabblån eller sms-lån. När de nya Swish-lånen lanserats fullt ut kommer du kunna få dina pengar ännu snabbare. Om du lånar med Swish betalas pengarna nämligen ut direkt efter att din låneansökan har blivit godkänd.

Låna 5000 kr utan fast inkomst

Det är generellt enklare att få lån om du har en fast anställning, men det finns långivare som kan låna ut även om du saknar fast inkomst. För att få låna 5000 kr utan inkomst väljer du långivare i denna kategori, när du fyller i jämförelsetabellen. Då får du veta hos vilka kreditgivare det är möjligt att få lån trots att du exempelvis är timanställd, studerar, är sjukskriven, har visstidskontrakt eller vikariat.

Ansök om lån utan UC

Vill du låna 5000 kr utan UC? Det finns flera långivare som erbjuder lån utan UC. Vad betyder det? När du ansöker om lån görs en kreditupplysning och vanligtvis vänder sig banker och kreditgivare till Upplysningscentralen (UC). Varje gång du tar lån eller köper något på kredit får du en notering om att någon gjort en kreditkoll. När du ansöker om lån utan UC kan istället flera långivare dela på samma upplysningar om dig. Du får alltså bara en notering oavsett hur många lån du ansöker om.

Hur ansöker man om lån?

Du kan låna snabbt och enkelt genom att ansöka online eller i mobilen. Fyll i önskat belopp och ange dina personuppgifter samt till vilket konto du önskar utbetalning. Om du signerar ansökan med E-legitimation eller Bank-ID påskyndas processen. Låneföretaget gör en kreditprövning och om ofta får du besked mycket snabbt – redan inom ett par minuter eller senare samma dag.

När din ansökan är godkänd betalas pengarna ut till det konto du angett. Detta kan ske som vanlig banköverföring eller via Swish. De nya Swish-lånen har den stora fördelen att utbetalning kan ske direkt – oavsett vilken bank du har, eller om det är kväll eller helg. För snabbast utbetalning bör du se till att du har samma bank som långivaren använder sig av.

Hur mycket ska man låna?

Bara för att du ansöker om att låna 5000 kronor betyder det inte att du måste låna så mycket. Du kan även välja att låna mindre pengar om det räcker till det du behöver. Ju mindre lånet är desto kortare brukar återbetalningstiden vara. Och ju snabbare du betalar tillbaka ditt lån desto mindre behöver du betala i ränta och avgifter. Många tycker det är bekvämt med återbetalning via autogiro, för då dras pengarna automatiskt från kontot.

För lån som du tecknar på distans (på internet eller i mobilen) har du alltid två veckors ångerrätt. Det betyder att du kan ångra dig och betala tillbaka pengarna utan att det kostar dig något extra. Du kan även betala tillbaka hela skulden på en gång om du skulle vilja, fast många föredrar att dela upp sin återbetalning så att det blir samma belopp varje månad.

Låna gratis – är det möjligt?

Vissa långivare erbjuder förmånliga lån där du helt slipper ränta och uppläggningsavgift – förutsatt att du betalar tillbaka inom en viss tid. Om du dessutom använder autogiro, Swish eller e-faktura för återbetalning kan du slippa onödiga avi-avgifter. Hur är det möjligt att låna gratis? Vissa låneföretag erbjuder gratis lån till nya kunder, medan andra har lika generösa villkor för alla kunder.

Smslån och snabblån har ofta rykte om sig att vara dyra lån, men det behöver inte alltid vara så. Om du hittar ett smslån med fördelaktig ränta eller ett helt gratis lån kan det vara en bra affär. Se bara till att alltid betala tillbaka lånet enligt återbetalningsplanen, för den överenskomna räntan gäller enbart under amorteringstiden. Därefter kan en helt annan ränta börja gälla och den är ofta dyrare.

Smålån med hög godkännandegrad

Om man ansöker om lån hos en bank kan det ibland ta tid och vara krångligt att få godkänt på sin ansökan. Som tur är finns det en massa andra aktörer på marknaden som också kan låna ut pengar. Lånebolag och kreditföretag kan erbjuda smålån med hög godkännandegrad – särskilt om du ansöker om ett litet lån. Det är alltid en fördel om du har ordnad ekonomi utan betalningsanmärkningar.

Varför låna 5000 kronor?

Det finns många skäl till varför man kan behöva låna 5000 kronor. Kanske har du fått en oväntad utgift eller så behöver du pengar till hyran. Eller så har du hittat något på kampanjpris som du bara måste ha trots att du inte har pengar just nu. Oavsett vad du vill låna till kan ett smålån hjälpa dig för stunden. Det är också det fina med blancolån utan säkerhet – att du kan använda pengarna till vad du vill.

Låna 5000 kronor med skuldsaldo

När man ansöker om lån avslöjar kreditkollen om du har betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden. Tidigare krediter och lån är inget konstigt, men om du har ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden kan det bli svårt att få godkänt på en ny låneansökan. Anledningen är att du anses utgöra en högre risk och om du beviljas lån kan du därför räkna med att räntan blir något högre.

Det finns kreditbolag och låneföretag som kan godkänna lån trots skuldsaldo hos Kronofogden och tidigare betalningsanmärkningar. Men du bör tänka efter både en och två gånger innan du ansöker om nya lån, så att du verkligen kommer klara att betala tillbaka pengarna inom utsatt tid. Annars kan du få betala hög ränta och då blir det nya lånet mycket dyrare än planerat.

Så hittar du bästa lånet

Att ringa runt till olika banker och långivare är tidsödande och tråkigt. Jämför istället lån och ränta på nätet, så kan du se vad alla de största aktörerna har att erbjuda. Många drar sig för att fråga om lån eftersom de tror att det är krångligt. Men att ansöka är väldigt enkelt och du kan ansöka om flera lån och sedan välja det som är bäst. Du måste alltså inte tacka ja till ett lån bara för att du blir erbjuden att låna pengar.

Låna 5000 kronor direkt

För att få låna pengar direkt är det viktigt att vara noga när du fyller i låneansökan. Du måste uppfylla ålderskrav och eventuellt inkomstkrav och du måste även ha en adress (vara folkbokförd) i Sverige. Se till att alla uppgifter och kontonummer fylls i så att inget saknas. Försök även att vara så noggrann som möjligt när du svarar på frågor. Då kommer din ansökan att behandlas snabbt och oddsen ökar att du får godkänt.

Så fort din låneansökan är godkänd betalas pengarna ut. För att du ska få dem så fort som möjligt bör du välja Swish-lån, för då får du pengarna inom ett par minuter. Vill du ange bankkonto bör du se till att du har samma bank som långivaren. Då kan du få pengarna redan samma dag eller senast dagen efter. Om du undrar hur fort utbetalning kan ske kan du alltid kontakta långivaren och fråga.