Låna 100000 kronor

Behöver du låna 100000 kronor till husrenovering, utbyggnad av veranda eller köp bil? Inga problem. Med ett privatlån får du bra villkor och ränta.

Det finns mångas skäl till varför man behöver låna 100000 kronor. Kanske vill du äntligen göra den där renoveringen, köpa begagnad bil eller båt. Eller så vill du passa på och boka drömresan till hela familjen trots att ni inte har hunnit spara ihop pengarna. Med ett privatlån får du de bästa villkoren och eftersom det är ett blancolån lånar du utan säkerhet och kan använda pengarna till vad du vill.

Många ansöker också om privatlån för att sänka sina kostnader för lån och krediter. Privatlån har nämligen lägre ränta och bättre villkor och därför kan man tjäna på att lösa in andra dyra krediter och samla dessa i ett lån. Genom att samla lån betalar du mindre avgift varje månad och du får dessutom bättre överblick över din ekonomi eftersom det bara är ett lån som ska betalas.

 

Hur mycket vill du låna? 
5 000 kr 600 000 kr
När vill du betala tillbaka? 
1 år 18 år
  • Filtrera för:
  • Utan UC?
  • Betalningsanmärkning?
  • Endast låneförmedlare

 

Låna 100000 snabbt

 

Låna 100000 med låg ränta

Jämför lån online och hitta det billigaste privatlånet. Du fyller i hur mycket du önskar låna och får förslag från alla stora aktörer på lånemarknaden. Det är inte bara banker som erbjuder lån, utan det finns också många låneföretag och kreditföretag. För att dessa ska anses som seriösa bör de givetvis vara godkända av Finansinspektionen. Men detta säger inte så mycket om hur servicen fungerar.

För att hitta det bästa låneföretaget kan du gärna läsa omdömen och på så vis se hur andra kunder upplever företaget. Det råder relativt hög konkurrens på lånemarknaden och genom att aktivt leta efter det billigaste lånet med lägst ränta kan du spara mycket pengar. Det är även viktigt att veta att ränta sätts individuellt – därför kan du tjäna på att kontakta låneföretaget och förhandla om räntan.

De flesta tycker dock att det är bekvämt att slippa ringa en banktjänsteman eller kreditbolag. Du kan enkelt jämföra olika rån och hitta ett bra utan att behöva prata med någon. Använd en professionell jämförelsetjänst online så kan du vara säker på att få det bästa erbjudandet. För att få allra bäst ränta underlättar det om du har en prydlig ekonomi utan betalningsanmärkningar.

Samla lån – spara pengar

Genom att ta ett större privatlån och betala av alla dina gamla smålån och krediter kan du spara mycket pengar varje månad. Anledningen är att du ofta får mycket bättre villkor med ett privatlån än exempelvis snabblån och kreditköp. Eftersom räntan blir lägre kan du lägga mer av dina pengar på amortering (återbetalning av skulden) istället för ränta till banken eller kreditgivaren.

Det kan låta bakvänt att låna ytterligare pengar fast man redan har skulder, men detta kan faktiskt vara ett effektivt sätt att ta kontroll över ekonomin. Tänk bara på att jämföra lån innan du ansöker och att de lånade pengarna går till det som avsetts – annars riskerar du att få högre lånekostnader varje månad och detta var ju inte tanken.

Vad kan man använda 100 000 kronor till?

Det fina med privatlån (eller blancolån som de också kallas) är att du får lov att använda pengarna till precis vad du vill. Du kan låna 100000 kronor och välja om du vill lägga en del på att renovera badrum och en del på att laga bilen. Eller så kanske du behöver köpa ny gasolgrill och möbler till uteplatsen? Endast dina drömmar begränsar och vissa väljer att finansiera sitt livs drömresa med ett genomtänkt blancolån.

Att låna till renovering av bostad är ett kapitel för sig och efter att de nya amorteringsreglerna infördes har många med bolån ändrat sitt beteende. Förr gick man helt enkelt till banken och bad att få höja taket för bolånet. Ibland krävdes en ny värdering av bostaden i samband med renoveringen. Nu föredrar många att ta privatlån istället för att höja sitt befintliga bolån. Vad är fördelarna med det?

För det första är det svårt att veta exakt hur mycket en renovering kommer att kosta och om du har otur kan du tvingas höja bolånet mer än du hade tänkt från början. Dessutom ökar din skuldsättning och om du väl lyckats amortera ner bolånen känns det surt att öka på dem igen. De flesta strävar ju efter att komma ner till en amorteringsfri nivå då man kan välja själv hur mycket man vill betala tillbaka varje år.

Så fungerar privatlån

Om du köper en bostad och ansöker om bolån används bostaden som säkerhet för lånet. Ett privatlån skiljer sig på så vis att du lånar utan säkerhet. Du kan låna mellan 30 000 kronor och 600 000 kronor och hur lång återbetalningstiden blir beror på beloppet. Du amorterar av en del av skulden varje månad tills det är löst. Återbetalningstiden ligger vanligtvis på mellan 2-15 år.

Vilken återbetalningstid du får påverkar hur mycket du får betala för att låna. Det blir alltså billigare att betala tillbaka skulden snabbt, snarare än att dra ut på det. Om du ska renovera hemmet är detta en långsiktig investering och då kan du gott tillåta dig en längre amorteringstid (10-15 år). Ska du däremot köpa en begagnad bil, båt, motorcykel eller husbil bör du välja en kortare amorteringstid på ca 5 år.

Har du tänkt köpa resa eller något annat som saknar andrahandsvärde bör du välja en ännu kortare amorteringstid – kanske 1-2 år. Det behöver inte vara fel att låna till en resa och om farmor fyller 80 och hela släkten åker iväg på resa känns det förstås trist att inte kunna följa med. En sådan resa kan bli ett minne för livet och då kan ett privatlån vara befogat. Men försök att inte låna till konsumtion.

Låna 100000 kr snabbt

Att låna 100 000 kronor kan gå snabbt och hos de flesta långivare kan du ha pengarna på ditt konto inom ett par dagar. För snabbast utbetalning bör du välja en långivare som använder samma bank som du själv. På så vis slipper du vänta medan banköverföringen görs mellan banker och utbetalning kan ske snabbare. En nyhet är att lån kan utbetalas via Swish och Swish-lån är det absolut snabbaste sättet att låna pengar.

För att handläggning och utbetalning ska ske så snabbt som möjligt är det viktigt att du fyller i alla uppgifter korrekt. I annat fall kan det krävas en manuell granskning, vilket kan fördröja processen. Ansök direkt online så handläggs din ansökan omgående. Ofta får du svar redan samma dag eller nästa dag och inom ett par dagar kan du ha pengarna på kontot.

Ränta och avgifter

När du ansöker om lån får du betala en avgift för att låna och detta kallas ränta. Nominell ränta är den ränta som långivaren ofta anger och den är låg. Men när du jämför lån bör du se till det som kallas effektiv ränta. Det är den nominella räntan plus alla övriga avgifter för att få låna och det blir alltså den totala kostnaden för lånet.

Räntan sätts individuellt och exakt hur hög den blir beror på flera faktorer. Hur ser din ekonomi och betalhistorik ut? Har du fast inkomst och finns det skulder och krediter sedan tidigare? En stabil och fläckfri ekonomi gör att du ofta kan få bättre lånevillkor. Det kan vara möjligt att få låna även om du skulle ha betalningsanmärkningar, men du kan få räkna med högre ränta.

Vad krävs för att få låna?

För att låna pengar behöver du vara minst 18 år (minimiåldern kan variera och ibland är ålderskravet 19 år, 20 år, 21 år, 22 år eller 23 år). Du måste även vara svensk medborgare och folkbokförd (ha fast adress) i Sverige. För att låna en så stor summa som 100 000 kronor krävs vanligtvis att du har en viss inkomst, men den exakta gränsen för inkomstkrav kan variera mellan olika långivare.

Hur ansöker man om lån?

Enklast är att använda en jämförelsetjänst eller låneförmedling online. Du fyller i hur mycket du vill låna och önskad återbetalningstid. Sedan får du en översikt över de bästa alternativen. När du har bestämt vilket lån du vill ansöka om fyller du i alla uppgifter och bankkonto och signerar vanligtvis ansökan med E-legitimation (Bank-ID). Sedan är det bara att vänta på svar från låneföretaget eller banken.

För att långivaren ska kunna godkänna lån behöver de se att din ekonomi är i ordning och att du har betalförmåga nog för att kunna betala tillbaka. Därför görs en sedvanlig kreditprövning – vanligtvis hos Upplysningscentralen (UC). Vissa lån är utan UC vilket betyder att du kan ansöka om flera lån men att det bara syns en kreditförfrågning i UC:s register. Då görs kreditkollen av ett annat kreditupplysningsföretag som Creditsafe eller Bisnode.

När får man pengarna?

Ofta får du besked samma dag eller dagen efter och när du fått godkänt på din låneansökan betalas pengarna ut ganska snabbt. Generellt gäller att ju mindre lånet är – desto snabbare går det. Det kan även vara lättare att få godkänt på ett mindre lån än ett större. Har du och långivaren samma bank kan utbetalning ske nästa dag eller inom ett par dagar.

När du ansöker om lån kan du alltid se hur lång tid det bör ta innan du har pengarna i handen. Ett sätt att skynda på processen är att ansöka tidigt på dagen. Om du ansöker på kväll, helg eller röda dagar kan du ibland behöva vänta på svar och utbetalning. Du kan alltid kontakta låneföretaget och höra dig för hur processen går, om du har bråttom.