Bynk kontokredit

 

Att Bynk erbjuder privatlån är ingen hemlighet, men en nyhet är att du även kan få en av Sveriges billigaste kontokrediter. Välj själv när och hur mycket du vill betala tillbaka med Bynk kontokredit.

När man lånar pengar genom snabblån eller privatlån har man i regel ett visst antal återbetalningar eller ett visst återbetalningsbelopp varje månad. Med kontokredit blir du mer flexibel eftersom du själv kan påverka löptiden.Genom beviljad kontokredit har du alltid tillgång till extra pengar när du behöver och utbetalning sker snabbt – ofta 5 minuter efter att du registrerat konto hos Bynk.

Många väljer att ansöka om samlingslån för att sänka kostnaden för lån och krediter. Men om du behöver pengar till vardagliga utgifter kan kontokredit vara ett bättre alternativ än att ansöka om ett nytt lån.Det fina med en sådan kredit är att du kan välja själv när du vill använda den – eller inte. Du måste inte utnyttja krediten utan den finns där som en säkerhet om du skulle behöva extra pengar.

 

Bynk kontokredit är kostnadsfritt så länge man inte använder den.

Vad är Bynk för typ av bank?

Uppstickaren Bynk har sedan starten 2016 blivit väldigt populär som ett alternativ till de traditionella bankerna. Många har efterfrågat enklare sätt att låna pengar och Bynk erbjuder ofta bättre ränta än andra långivare. Företaget står under Finansinspektionens tillsyn och bland ägare och investerare syns bland annat Schibsted och LMK. Schibsted är en stor aktör som bland annat äger Blocket, Lendo, Compricer, Shpock och Prisjakt.

Vad är Bynk kontokredit?

När du ansöker om Bynk kontokredit beviljas du kredit på upp till 10 000 kronor. När du har skapat ett konto och aktiverat kontokrediten får du vanligtvis tillgång till pengarna inom 5 minuter. Det fina är att om du utnyttjar krediten kan du använda pengarna och då betalar du en relativt låg ränta. Om du väljer att inte utnyttja krediten kostar det dig inget alls. Det fungerar alltså som en extra buffert som du kan ta av när du behöver.

En sådan buffert kan vara väldigt bra om du behöver pengar till oförutsedda händelser. Kanske har bilen gått sönder eller så behöver du köpa nya idrottsskor till barnen trots att det är en vecka kvar till lön. Oavsett vad du vill använda pengarna till så går det snabbt att överföra pengar till ditt kort. När du ska betala tillbaka väljer du själv hur mycket du vill återbetala – och när.

Du måste dock betala tillbaka minst 3 % (minst 50 kr) av det utnyttjade beloppet varje månad. Vid fullt utnyttjad kontokredit är räntan 7,49% (nominell) alternativt 7,75% (effektiv) per månad. Denna ränta är beräknad på maximal kredit och en löptid på 12 månader. Förutom ränta tillkommer inga andra avgifter och det är kostnadsfritt att starta ett kreditkonto hos Bynk.

Varför välja Bynk?

Bynk försöker alltid fatta välgrundade beslut när någon ansöker om lån. Genom att ha inkomstkrav och granska din privatekonomiska situation kan du lita på att då rättvis bedömning. Vem väljer att låna hos Bynk? En typisk kund är 41 år gammal och har en månadsinkomst på 34 000 kronor. Många av kunderna ansöker om privatlån för att samla sina dyra lån och krediter och många lånar också till renovering av bostad eller bil.

Som låntagare kan du känna dig trygg med att en riktig kreditprövning görs. På så vis riskerar du inte att hamna i en sits där du får problem med återbetalning. Det kan låta hårt, men om Bynk inte anser att du har tillräcklig betalförmåga för ett nytt lån kan du nekas att låna. Detta kan ses som ömsesidig respekt då de värnar lika mycket om sina egna tillgångar som om dig som kund.

Vad skiljer Bynk från andra långivare?

Bynk är en marknadsledande aktör i Sverige när det gäller privatlån. Det som framför allt skiljer Bynk från andra långivare är hur enkelt det är för låntagaren att hantera ansökningar och lån. Genom den omtalade Bynk-appen kan du enkelt ändra månadskostnad eller utnyttja en betalfri månad. Du får även bra överblick över din totala skuld när du ansöker om lån och hanterar dem direkt i mobilen.

Som kund kan du få upp till fyra betalningsfria månader per år. Det innebär att lånet pausas under en månad och för denna tid betalar du bara ränta. Om du utnyttjar en eller flera av de betalningsfria månaderna kommer din återbetalningstid förlängas med motsvarande tid. Detta kan jämföras med amorteringsfria månader, som erbjuds för vissa lån inklusive privatlån och bolån.

Hur mycket kan man låna?

Gränsen för privatlån varierar mellan olika långivare och hos Bynk kan du maximalt låna 300 000 kronor. Ett privatlån är ett så kallat blancolån, vilket betyder att du lånar pengar utan säkerhet. Du får dessutom använda pengarna till vad du vill. Detsamma gäller för Bynks kontokredit. Därför är båda alternativen bra om du vill finansiera renovering, köpa ny bil, resa eller om du behöver låna pengar till konsumtion.

Undvik alltför många dyra lån

Genom att samla dina lån och krediter i ett enda privatlån kan du spara pengar. Samlingslånet bör ha så låg ränta som möjligt för att du ska få bästa effekt. Ett bra sätt att hitta det bästa privatlånet är att jämföra lån online. Då kan du se vilka som erbjuder bäst ränta och villkor. Bynks lån och villkor brukar stå sig bra i jämförelser mellan olika långivare och kreditbolag.

Samla lån hos Bynk

När du samlar lån och krediter på ett ställe blir det enklare att hålla ordning på ekonomin. Får du dessutom låg ränta så blir det extra prisvärt. Genom åren har många samlat sina dyra lån och krediter och finansierat skulderna genom ett nytt privatlån från Bynk. Räntan varierar (3,95 – 19,95 %) och sätts individuellt och du har alltid möjlighet att förhandla fram det avtal som är bäst för dig.

Vilka är grundkraven för att få låna?

För att få låna pengar hos Bynk måste du vara mellan 20 och 70 år och ha fast anställning, vara egenföretagare, pensionär eller förtidspensionär. Du behöver ha en månadsinkomst på minst 10 000 kronor och du får inte ha betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. För att kunna skapa konto och ansöka om lån eller kontokredit behöver du också ett giltigt BankID.

Vad tycker andra kunder om Bynk?

En av de största aktörerna på kundomdömen för tjänster och produkter är Trustpilot. Här kan du läsa vad kunder tycker om olika långivare och ett högt betyg indikerar att det är ett seriöst låneföretag. En sak som kunder värderar högt är tillgång till kompetent och tillmötesgående kundtjänst. Många uppskattar också tillgängligheten på internet och i appen.

Vad ska man välja – Lendo eller Bynk?

Ja, det blir lite som att välja mellan Aftonbladet eller Expressen. Båda bolagen ägs av den norska mediekoncernen Schibsted, men skillnaden är att Lendo är en låneförmedlare som jämför olika lån från upp till 35 långivare. Ibland kan du få vänta på svar i upp till 24 timmar. När du ansöker om lån hos Bynk får du svar direkt. Man kan säga att de riktar in sig på olika segment eller målgrupper på lånemarknaden.

Varför har Bynk så höga krav?

När du ansöker om lån görs alltid en kreditprövning. Förutom den information du själv lämnar till Bynk hämtas även information från två olika kreditupplysningsbolag. En helhetsbedömning görs och utifrån denna fattas beslut om din låneansökan. Förutsatt att du uppfyller alla krav för att få låna kan du får svar snabbt och du kan också få pengarna utbetalda snabbt.

Ibland anser Bynk att det inte är lämpligt att låna ut pengar till en kund och då kan de neka. Många ser detta som negativt, men företaget tar ekonomi på stort allvar och målet är att så få ärenden som möjligt (helst inga alls) ska leda till betalningsföreläggande. Genom att ha noggranna kontroller och relativt höga krav redan från början försäkrar sig Bynk om att skapa långsiktiga kunder.

Fördelar med Bynk kontokredit

Det är enkelt att ansöka om lån tack vare Bynk-appen som du använder direkt i mobilen. Det är också lätt att ändra återbetalningstid, pausa en betalning, utöka lån eller utnyttja betalfri månad. Inga extra avgifter tillkommer. Att du får upp till fyra betalningsfria månader är bra, men tänk på att du får betala ränta även för dessa. Räntan är mycket konkurrenskraftig och ligger på 3,95 – 19,95 % för privatlån.

Räntan för kontokredit är 7,49% och du kan erbjudas kontokredit på upp till 10 000 kronor som du kan använda hur du vill. När du vill ta ut pengar kan du ta ut minst 500 kronor. En fördel är att pengar betalas ut snabbt och för privatlån betalas pengarna vanligtvis ut inom en dag. Med kontokredit får du pengarna betydligt snabbare.

Nackdelar med Bynk kontokredit

Det är ganska hårda krav för att få låna pengar, men detta är lika mycket för din egen skull som för Bynks. En seriös långivare lånar inte ut mer pengar än du kan klara av att betala tillbaka inom rimlig tid. Det maximala lånebeloppet är 300 000 kronor och detta skiljer från andra långivare som kan erbjuda privatlån på upp till 600 000 kronor. 300 000 kronor kan dock räcka långt både när det gäller bilköp och renovering.