hitta billiga lån online

Att låna pengar måste inte vara dyrt och det gäller att låna smart för att undvika dyra avgifter. Hur gör man för att hitta billiga lån med låg ränta?

Genom att jämföra flera lån kan du hitta det billigaste lånet med låg ränta och låga avgifter. Den ränta som banker och långivare brukar ange som listränta kallas nominell ränta. Men det du ska jämföra är den effektiva räntan eftersom denna inkluderar samtliga kostnader för lånet.

Ett billigt lån har låg ränta och låga avgifter. När du jämför lån är det den effektiva räntan du ska se till eftersom denna inkluderar alla kostnader för lånet. När låneföretag och banker marknadsför lån visas vanligen den nominella räntan eller listränta. Denna är vanligtvis lägre än den effektiva räntan och därför kan den bli missvisande för dig som kund. Exempel på avgifter är uppläggningsavgift, aviavgifter och administrationskostnader.

Billiga lån med låg ränta:

Ränta från: 2,95 %

Ränta från: 2,95 %

Ränta från: 2,99 %

Långräns: 5000 kr - 600 000 kr

Långräns: 10 000 kr - 600 000 kr

Långräns: 4000 kr - 600 000 kr

Återbetalningstid: 1 - 15 år

Återbetalningstid: 1 - 15 år

Återbetalningstid: 1 - 20 år

Utan UC: Nej

Utan UC: Nej

Utan UC: Nej

Betalningsanmärkning: Ja, av 9 anslutna långivare

Betalningsanmärkning: Ja, av 5 anslutna långivare

Betalningsanmärkning: Ja, av 5 anslutna långivare

Trustpilot: 4.7/5

Trustpilot: 4.6/5

Trustpilot: 4.7/5

Ränta från: 3,01 %

Ränta från: 2,99 %

Ränta från: 2,95 %

Långräns: 5000 kr - 600 000 kr

Långräns: 5000 kr - 600 000 kr

Långräns: 5000 kr - 600 000 kr

Återbetalningstid: 1 - 15 år

Återbetalningstid: 1 - 15 år

Återbetalningstid: 1 - 18 år

Utan UC: Nej

Utan UC: Nej

Utan UC: Nej

Betalningsanmärkning: Ja, av 6 anslutna långivare

Betalningsanmärkning: Ja, av 5 anslutna långivare

Betalningsanmärkning: Ja, av 9 anslutna långivare

Trustpilot: 4.8/5

Trustpilot: 4.6/5

Trustpilot: -

När du jämför lån bör du titta både på den nominella och effektiva räntan. Men det är lika viktigt att jämföra avgifterna som hänger ihop med lånet. Många fastnar vid månadskostnaden och tycker att den kan låta bra. Men här gäller det att vara uppmärksam. En hög ränta kan leda till hög totalkostnad för lånet och även om månadskostnaden låter bra kan du få betala av lånet länge.

Vissa långivare erbjuder fast ränta till alla sina kunder, men generellt sätts alltid räntan individuellt. Det du kan göra för att påverka den är att visa upp en hög kreditvärdighet och att du ansöker om en typ av lån som har lägre ränta. Många som har dyra lån och krediter sedan tidigare väljer att ansöka om ett större samlingslån för att lösa de gamla skulderna.

Ett privatlån med bra ränta lämpar sig väl för detta ändamål. Att ha flera små lån kan bli väldigt dyrt och detta påverkar förstås din ekonomi. På senare år har det blivit väldigt populärt att samla lån och krediter för att få en mer förmånlig ränta. Vissa sparar tusenlappar varje månad på att lägga om lån till ett med bättre ränta och villkor.

Billiga lån utan UC

Du kan ansöka om lån på flera olika sätt men det krävs alltid en viss kreditkoll innan långivaren kan godkänna ditt lån. Detta för att säkerställa att du klarar av att betala tillbaka det nya lånet. Det vanligaste är att banker och låneföretag hämtar in uppgifter från Upplysningscentralen (UC). Men varje gång detta görs får du en notering i ditt kreditregister om att en kreditförfrågning har gjorts och med tiden kan det bli många.

När du ansöker om billiga lån utan UC anlitas istället något annat kreditupplysningsföretag som Bisnode eller Creditsafe. Det fina med detta är att dina uppgifter hämtas en gång och sedan kan flera långivare dela på samma uppgifter. Därför får du vanligtvis bara en enda notering i kreditregistret trots att du ansöker om flera lån. Detta gör att du kan ansöka om flera lån för att sedan välja det bästa erbjudandet. Jämför lån utan UC här!

Varför ska man välja billiga lån?

Alla lån består av två delar, när det gäller återbetalning. Dels betalar du ränta, vilket är kostnaden för att få låna pengar. Dessutom betalar du amortering, vilket är återbetalning av själva skulden. Hur mycket ränta du får betala beror till viss del på hur lång återbetalningstiden är. Generellt brukar det vara så att ju snabbare du betalar tillbaka ett lån – desto billigare blir det.

Det finns olika typer av ränta – fast ränta och rörlig ränta. Fast ränta (bunden ränta) kan vara något högre än den rörliga, men å andra sidan ligger den på samma nivå under hela bindningstiden. Du får alltså inga överraskningar om räntan plötsligt höjs. Rörlig ränta är ofta mer fördelaktig på sikt och då betalar du aldrig mer än du behöver – förutsatt att inget dramatiskt sker i ekonomin.

Prata om billigaste lånet

Hitta billiga lån utan avgifter

Idag kan du låna hos banker och låneinstitut och tack vare Internet är det enkelt att hitta billiga lån med låg ränta och utan avgifter. Du behöver alltså inte besöka en bank för att ansöka om lån och den förenklade hanteringen gör att du kan erbjudas billigare lån. Välj hur mycket du vill låna och önskad återbetalningstid samt om du vill ha lån med UC eller lån utan UC.

Därefter får du erbjudanden från flera långivare och du kan se direkt hur mycket ett lån kommer att kosta. När du har bestämt dig som verkar bra går det lika snabbt och enkelt att ansöka direkt online. Om du ansöker om ett mindre blancolån (snabblån, smslån eller swishlån) får du ofta svar direkt i mobilen eller på skärmen. Pengarna betalas också ut snabbt och i många fall kan du få dem samma dag.

Finns det nackdelar med billiga lån?

Billiga lån är aldrig en nackdel men det finns förstås en risk att man lånar på sig för mycket. Många små lån (även om de är billiga) kan göra det svårare att betala tillbaka dem i tid. Och om du inte betalar innan löptiden går ut kan ett billigt lån snabbt förvandlas till ett dyrt. Den avtalade räntan gäller nämligen bara under bindningstiden och därefter kan långivaren ta ut en högre ränta. Se därför till att alltid betala tillbaka dina skulder så snabbt som möjligt.

När man lånar pengar görs alltid en kreditkoll, men glöm inte att du har ett eget ansvar för din ekonomi. Om du exempelvis vet att du kommer att bli arbetslös eller få minskad inkomst kan det vara dumt att ansöka om ett nytt lån. Detsamma gäller för lån till rena konsumtionsvaror, där du riskerar att stå med en dyr kredit som ska betalas av samtidigt som du inte har kvar något av substantiellt värde.

Kan man spara pengar med billiga lån?

Om du har många små lån och dyra krediter kan kostnaderna för dessa bli väldigt höga. Ett sätt att spara pengar är att ansöka om ett större samlingslån. Det går alltså att spara pengar genom att ansöka om ett större, billigare lån. En grundförutsättning är dock att du verkligen använder lånet till att lösa gamla skulder – annars riskerar du att försämra din ekonomi istället för att förbättra den.

Många tror att banker och kreditbolag är enda sättet att låna pengar på, men det finns faktiskt andra möjligheter. Är du medlem i en bank (som ICA-banken eller Bank Norweigan) kan du ibland erbjudas billiga medlemslån. Det går också att låna relativt billigt hos en pantbank, men då behöver du något av värde som du kan använda som säkerhet för lånet.

Hur kan man låna pengar billigt?

Enklaste sättet att låna pengar billigt är att hitta en bra jämförelsetjänst online. Då får du den bästa överblicken över alla tillgängliga lån från både banker och låneföretag. Vissa långivare har fokus på snabba lån medan andra erbjuder större privatlån och bolån. Vilken typ av lån du ansöker om beror förstås på vad du ska använda pengarna till. Det lönar sig att leta efter det billigaste bolånet men du kan även spara mycket pengar på billiga smålån och billiga privatlån utan avgifter.